Fotbal international

Harry Kane, primul gol în luna august în Premier League. Video. Vezi execuţia!

18.08.2018 | 20:16
Harry Kane primul gol in luna august in Premier League Video Vezi executia
ADVERTISEMENT

Harry Kane a marcat ultimul gol al partidei Tottenham – Fulham 3-1 , în runda a 2-a din Premier League şi a reuşit astfel să înscrie pentru prima dată în luna august. Căpitanul naţionalei Angliei a avut parte de peste 17 ore de fotbal pentru a izbuti să marcheze în luna tradiţională în care debutează campionatul englez.

Tottenham a deschis scorul în minutul 43 prin brazilianul Lucas Moura, dar Fulham avea să egaleze în debutul părţii secunde prin Aleksandar Mitrovic. Trupa antrenată de Mauricio Pochettino avea să preia din nou conducerea în minutul 74 după un gol superb marcat de Kieran Trippier din lovitură liberă. Avantajul lui Spurs avea să fie majorat de Harry Kane peste trei minute cu un şut plasat excelent lângă bara porţii apărate de Fabricio.

ADVERTISEMENT

Kane, primul gol în luna august după 14 meciuri

Atacantul celor de la Tottenham a evoluat în 14 meciuri şi a bifat  988 de minute până a reuşit să marcheze primul gol în ultima lună de vară a anului. Vârful lui Spurs a trimis în acest interval nu mai puţin de 48 de şuturi spre porţile adverse,  dar nu a izbutit niciodată să învingă portarii adverşi.

Jucătorul formaţiei londoneze a fost golgheterul Campionatului Mondial din Rusia cu şase goluri şi a fost la un pas de a aduce titlul mult visat de englezi. Kane a avut declaraţii extrem de motivatorii pe durata turneului final, dar a încheiat doar pe locul al patrulea competiţia.

ADVERTISEMENT

 Este incredibil. Ca jucători, ca profesionişti, ne ştim meseria pe teren şi în afara lui. Este bine să oferi inspiraţie oamenilor. Am fost unul dintre acei copii care au vrut să joace pentru Anglia şi ca să fac parte din această competiţie, să conduc această echipă mă face mândru. Sunt mândru că am putut aduce bucurie foştilor jucători şi sunt sigur că le-am trezit amintiri. Am spus că vrem să scriem istorie. Sperăm că vom putea să mai facem un pas şi să ajungem în finală“, a declarat căpitanul Angliei înainte de partida semifinalele Campionatului Mondial 2018.

Kane, primul gol în luna august în partida cu Fulham
Kane, primul gol în luna august în partida cu Fulham

Anglia a fost eliminată de naţionala Croaţiei în semifinalele turneului final din această vară după o partidă decisă în urma reprizelor de prelungire. Kane a făcut spectacol în faza grupelor cu cinci goluri marcate în poarta celor din Panama şi Tunisia. Vârful lui Spurs nu a reuşit să mai înscrie în fazele eliminatorii decât dintr-o lovitură de la 11 metri în duelul cu naţiionala Columbiei din optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Harry Kane a fost dorit în ultimii ani cu insistenţă de Real Madrid, iar spaniolii se pare că ar fi făcut deja o ofertă de 150 de milioane de euro în această vară. Preşedintele  Daniel Levy a anunțat însă la începutul anului că Harry Kane nu va pleca de la Tottenham Hotspur pentru nicio sumă nici în această vară, nici în cea a lui 2019. Un eventual transfer al vârfului la Real Madrid ar fi a doua mutare spectaculoasă între cele două formaţii după transferul lui Gareth Bale în 2013. Galezul a fost atunci cumpărat în schimbul sumei de 100 de milioane de euro de la trupa londoneză de către iberici.

Tags: