Sport

Harry Kane a bătut recordurile lui Cristiano Ronaldo și Leo Messi cu golul contra Germaniei

Harry Kane a marcat contra Germaniei golul de 1-1, gol care i-a permis să depășească performanțele lui Cristiano Ronaldo și Leo Messi în ceea ce privește reușitele în tricoul reprezentativei.
09.06.2022 | 12:13
Harry Kane a batut recordurile lui Cristiano Ronaldo si Leo Messi cu golul contra Germaniei
Cu 50 de goluri în 71 de meciuri sub tricoul reprezentativei, Harry Kane i-a depășit pe Ronaldo, Messi, Neymar sau Lewandowski. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Autor al golului de 1-1 în partida Germania – Anglia, disputată aseară în UEFA Nations League, Harry Kane a ajuns la 50 de reușite în tricoul reprezentativei. Este departe de recordul stabilit, la acest capitol, de Cristiano Ronaldo, și înaintea lui Leo Messi, însă i-a bătut pe ambii la un alt capitol.

Kane, mai rapid decât Ronaldo, Messi, Neymar sau Lewandowski

Când vine vorba despre numărul de goluri în tricoul reprezentativei, Harry Kane nu prinde nici măcar primele 20 de poziții ale ierarhiei dominate de Cristiano Ronaldo. Ar mai avea nevoie de 20 de reușite pentru a se regăsi acolo. Și 67, cu mult mai multe decât a înscris pentru a-l prinde din urmă pe portughez.

ADVERTISEMENT

De altfel, nu este încă nici liderul all-time al jucătorilor englezi. Este al doilea jucător din istorie care înscrie de 50 de ori pentru selecționata Albionului. Însă mai are nevoie de 4 goluri pentru a-l depăși pe Wayne Rooney.

Există însă un capitol la care vârful lui Tottenham este peste Ronaldo. Și nu numai. Mai precis numărul de jocuri de care a avut nevoie pentru a ajunge la 50 de reușite.

ADVERTISEMENT

Kane, al 72-lea jucător din istorie care ajunge la această cifră, a reușit performanța în 71 de jocuri. Ceea ce înseamnă cu 43 mai puține comparativ cu cele jucate de Cristiano pentru a ajunge la borna amintită.

De altfel, Neymar, cu 74 de întâlniri, este cel mai aproape de englez. Lewandowski a avut nevoie de 90, iar Messi de 114 pentru a ajunge la 50 de goluri în tricoul reprezentativei.

ADVERTISEMENT

În căutarea recordului și în Premier League

Pentru Harry Kane, nu doar recordul lui Rooney este un obiectiv. Starul lui Tottenham a reușit să marcheze până acum 183 de goluri în Premier League. Și, la numai 28 de ani, ar avea vreme să bată recordul all-time.

Acesta este deținut în prezent de Alan Shearer, care a reușit 260 de goluri în Premier League, în tricoul lui Blackburn și Newcastle. Așadar, ar mai avea nevoie de 78 de goluri. Iar la ritmul afișat în ultimele sezoane, Harry ar mai avea nevoie de patru stagiuni pentru a le bifa.

ADVERTISEMENT

Desigur, o mutare la o echipă de top, precum Manchester City, despre care s-a vorbit în vara trecută, i-ar putea facilita sarcina. După cum însă, în cazul în care ar da curs unei oferte din străinătate (și aceasta pe tapet în ultima vreme) i-ar pune-n pericol intenția.

ADVERTISEMENT