News

Harta centrelor de vaccinare în funcție de vaccinul folosit, disponibilă pe site-ul oficial. Ce informații mai cuprinde

25.03.2021 | 15:33
Harta centrelor de vaccinare in functie de vaccinul folosit disponibila pe siteul oficial Ce informatii mai cuprinde
ADVERTISEMENT

Comitetul Național de Coordonare a Activităților de vaccinare (CNCAV) a lansat harta centrelor de vaccinare pe tipuri de vaccin, care este deja disponibilă pe site-ul oficial.

Aici, cetățenii pot vedea în timp real toate informațiile esențiale din centrele de imunizare: tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.

ADVERTISEMENT

CNCAV mai anunță că această hartă este interactivă și fiecare persoană poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile.

Harta centrelor de vaccinare în funcție de vaccinul folosit, disponibilă pe site-ul oficial

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță îmbunătățiri la platforma națională privind campania de imunizare din România..

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, autoritățile anunță că a devenit activă, încă de azi, harta centrelor pe tipuri de vaccin, aceasta putând fi deja accesată pe site-ul de informare https://vaccinarecovid.gov.ro/platforma-programare.

Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.

ADVERTISEMENT

Această hartă este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile.

De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca.

ADVERTISEMENT

România, peste 1,8 milioane de vaccinări

Potrivit CNCAV, în ultima zi, 59.108 persoane au fost vaccinate anti-Covid, dintre care 46.802 au fost imunizate cu Pfizer, 4.322 cu Moderna și 7.984 cu AstraZeneca.

Conform informațiilor transmise miercuri seară de Comitetul Naţional de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19, din cele peste 59 de mii de vaccinuri, 30.797 au reprezentat primă doză și 28.311 au fost rapel (cu Pfizer și Moderna).

De la începutul campaniei de vaccinare (pe 27 decembrie 2020), 1.831.477 de persoane au fost imunizate cu unul dintre cele trei vaccinuri și au fost administrate în total 2.685.878 de doze de vaccin.

ADVERTISEMENT