Fotbal intern

Harta COVID-19 în Liga 1! Cluburile decimate de noul coronavirus și cele care au scăpat fără niciun caz până acum

15.09.2020 | 21:30
Harta COVID19 in Liga 1 Cluburile decimate de noul coronavirus si cele care au scapat fara niciun caz pana acum
ADVERTISEMENT

Pandemia de COVID-19 a dat peste cap toate competițiile sportive pe tot mapamondul, fotbalul fiind însă cel mai afectat sport, cu miliarde de euro pierdute, pregătire întreruptă, campionate anulate sau amânate, ori terminate înainte ca echipele să iși dispute toate meciurile.

Liga 1 de fotbal a fost și ea puternic lovită de pandemia de coronavirus, Dinamo și CFR Cluj fiind cele mai afectate echipe, Dinamo având nu mai puțin de 6 meciuri anulate, iar mai nou FCSB este în pericol să piardă la masa verde meciul din Europa League cu Backa Topola.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis ca noul sezon din Liga 1 să se ia reia începând cu 22 august, la doar zece zile după disputarea barajului dintre Chindia și Mioveni și nicio echipă nu va mai retrograda. În noul sezon, s-a optat pentru un sistem cu 16 echipe, în loc de 14, în care două echipe retrogradează direct, și două joacă baraj, în timp ce din Liga 2 promovează direct 2 echipe, iar 2 joacă baraj.

FCSB poate pierde la masa verde cu Backa Topola, după ce au fost confirmate 7 infectări

Patronul FCSB, Gigi Becali anunța pe 14 august că patru jucători ai clubului au fost infectați. Era vorba despre puștii Toma Niga, Răzvan Udrea, Alexandru Pantea și Gabriel Simion, care au fost izolați de restul echipei.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 15 septembrie, FCSB confirma informațiile FANATIK într-un comunicat de presă prin care anunță că jucătorul Andrei Miron și mai mulți membri ai staff-ului: Anton Petrea (Antrenor principal), Thomas Neubert (Preparator fizic), Horea Codorean (Preparator fizic), Sorin Cristof (Kinetoterapeut), Bogdan Stoica (Analist video) și Marius Ianuli (Team Manager) au fost depistați pozitiv, iar echipa lui Becali poate pierde meciul la masa verde.

Dinamo, prima echipă lovită în plin de coronavirus

Primul club lovit de pandemie a fost Dinamo București care se afla într-o poziție extrem de delicată, penultimul loc din clasament și cu 21 de jucători și staff depistați pozitiv. La antrenamente mai rămăseseră doar Straton, Puljic, Skovajsa, Kostrna, Kilyen, Bani, Deian Sorescu și Mamoutou N’Diaye, iar pentru restul de jucători, Dinamo a completat lotul cu juniori de la academie.

ADVERTISEMENT

Vali Lazăr, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Alexandru Răuţă şi Ştefan Fara au fost primii jucători testaţi pozitiv, în timp ce Andrei Sin a mers la spital din propria iniţiativă după ce a acuzat simptome puternice.

Lista este completată de Diego Fabrinni, Aleksander Mitrovici, Dan Tălmaciu, Mattia Montini, Ionuț Șerban, Marco Ehamnn, Andreas Mihaiu, Valentin Borcea, Mihai Neicuțescu, Daniel Popa, Robert Moldoveanu, un maseur al clubului, o persoană din staff-ul tehnic, George Trandafir (administrativ).

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, cea mai afectată de coronavirus

Testele fals pozitive au derutat și mai mult echipele din Liga 1, Dinamo, CFR Cluj, Chindia Târgoviște, dar și Viitorul Constanța, CSMS Iași și UTA Arad. Campioana României, CFR Cluj nu a putut să dispute meciurile cu FCSB și CS U Craiova, după ce 26 de persoane din cadrul clubului, inclusiv Dan Petrescu, au depistați pozitiv, iar echipa a intrat în carantină totală.

La întoarcerea la Cluj, toată echipa a fost retestată și doar cinci fotbaliști au ieșit cu rezultat pozitiv: Grzegorz Sandomierski, Cristi Manea, Adrian Păun, Damjan Djokovici și Lacina Traore. Lista completă a celor infectați, iar clubul a anunțat că va da în judecată statul român.

  • Jucători: Grzegorz Sandomierski, Cristi Manea, Denis Ciobotariu, Mike Cestor, Luis Aurelio, Damjan Djokovic, Ovidiu Hoban, Adrian Păun, Otto Hindrich, Cătălin Itu, Dodi Juca, Billel Omrani.
  • Staff: Dan Petrescu (principal), Costin Curelea (secund), Cristian Panin (team manager), Cristian Moldovan (antrenor de portari), Bogdan Aldea (preparator fizic), Cristian Dragotă (preparator fizic), Radu Pralea (kinetoterapeut), Francisc Pasztor (șoferul echipei), Ioan Albu (magazinerul clubului), Ioan Ivaşcu (secretarul general).

Echipele care au avut probleme cu COVID-19 în Casa Pariurilor Liga 1:

CFR Cluj – 26 de cazuri de infecții cu COVID-19 în finalul lunii iulie. Numai că, după câteva zile, aceste teste au ieșit negativ și echipa a putut să reia antrenamentele. Dan Petrescu nu a putut fi lângă echipă, însă chiar și așa, CFR Cluj a câștigat titlul.

Dinamo – a fost centrul unui focar COVID-19 cu 21 de jucători și membri ai staff-ului, infectați. Din această cauză, “câinii” au fost la un pas să retrogradeze din Casa Pariurilor Liga 1. S-au salvat la Comisii, unde s-a decis mărirea numărului de echipe la 16.

FCSB – A avut probleme înainte de prima etapă din noul sezon când 4 jucători au fost depistați pozitiv (Niga, Udrea, Simion și Pantea). Problemele au reapărut pe 15 septembrie când 6 membri din staff și 1 jucător (Andrei Miron) au fost depistați pozitiv, înainte de meciul cu Backa Topola, din turul II preliminar din Europa League.

CS U Craiova – pe 23 iulie, oltenii anunțau pe pagina de facebook că doi angajați ai clubului au fost infectați, iar  FANATIK a aflat în exclusivitate de situția gravă în care a ajuns la spital, patronul echipei, Mihai Rotaru.

Astra Giurgiu – cinci jucători ai Astrei Giurgiu au fost depistați pozitiv înainte de meciul cu U Craiova, care trebuia să aibă loc pe 29 iunie, iar meciul nu s-a mai disputat.

Chindia Târgoviște n-a scăpat nici ea de necazuri, după ce s-a salvat inextremis de la retrogradare, iar târgoviștenii aveau șapte infectări cu două zile înainte de meciul cu Dinamo, după ce pe 20 august mai erau anunțate două infectări: ,,Primele cazuri au aparut in data de 19 august, apoi, peste 7 zile, au fost testate pozitiv alte 6 persoane din cadrul clubului”, declara Marcel Gherghu, președintele Chindiei Targoviste, după ce antrenorul echipei Emil Săndoi și alți doi angalați ai clubului au fost infectați, plus trei jucători, șapte cazuri în total.

FC Botoșani – pe 12 iunie echipa trebuia să joace împotriva CS U Craiova, dar culmea ironiei, doctorul echipei și un fotbalist de la echipa a doua, au fost confirmați cu COVID-19.

CSMS Iași – Mircea Rednic a avut un suspect de COVID-19 și a anulat antrenamentul de pe 17 iunie. Este vorba de fotbalistul din Insulele Capului Verde, Rodney Lopez Cabral, care după ce a refectuat testul, acesta a ieșit negativ.

Viitorul Constanța – președintele de onoare al clubului patronat de Gică Hagi, fostul mare internațional, Gică Popescu, a fost infectat cu coronavirus.

UTA Arad – cinci fotbaliști au fost infectați cu coronavirus, iar echipa a intrat în carantină totală pentru cinci zile, efectuând nu mai puțin de nouă testări.

FC Argeș – nou promovata a avut și ea un caz de COVID-19. Este vorba despre directorul executiv al clubului, Bogdan Stoica, maseur în cadrul clubului și care se afla deja în izolare la domiciliu, din momentul în care a primit rezultatul testului.

Singurele echipe din Liga 1 care nu au avut niciun caz de COVID-19

Jucătorii de la Dinamo și CFR Cluj ar trebui să ia exemplu de la fotbaliștii lui Gaz Metan, Academica Clinceni, Sepsi Sf. Gheorghe, Hermanstadt și Voluntari (infectarea lui Ricardinho a fost o alarmă falsă.

Aceasta este lista echipelor din Liga 1 care nu au avut până acum fotbaliști confirmați pozitiv:

  • Gaz Metan Mediaș
  • Academica Clinceni
  • FC Hermanstadt
  • FC Voluntari
  • Sepsi Sf. Gheorghe

 

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT