News

Hartă interactivă pentru refugiații care tranzitează România. Ministerul Transporturilor a dezvoltat o aplicație care să-i ajute pe ucraineni

Ministerul Transporturilor a dezvoltat o aplicație care să-i ajute pe refugiații ucraineni care tranzitează România. Harta interactivă conține, printre altele, culoarele de tranzit către punctele de frontieră
14.03.2022 | 11:22
Harta interactiva pentru refugiatii care tranziteaza Romania Ministerul Transporturilor a dezvoltat o aplicatie care sai ajute pe ucraineni
ADVERTISEMENT

O hartă interactivă menită să îi ajute pe refugiații ucraineni care tranzitează România a fost dezvoltată de autoritățile din țara noastră. Potrivit Ministerului Transporturilor, aplicația conține, printre altele, culoarele de tranzit către punctele de frontieră.

Hartă interactivă pentru refugiații care tranzitează România

Refugiații din Ucraina au găsit în țara noastră tot sprijinul de care aveau nevoie. Nu doar cei care au decis să rămână în România au primit ajutor din partea autorităților, ci și ucrainenii care doar tranzitează țara noastră. Pentru această categorie de refugiați, Ministerul Transporturilor a dezvoltat o aplicație care conține culoarele de tranzit către punctele de frontieră.

ADVERTISEMENT

“Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN) este o sucursală a C.N.A.I.R. S.A., sub coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (M.T.I.), și împreună cu partenerii, au realizat o aplicație destinată tranzitului refugiaților ucraineni pe teritoriul României. 

Această aplicație de tip web-GIS se bazează pe o hartă interactivă, care prezintă culoarele de tranzit pentru refugiații ucraineni, către statele vecine României, respectiv Ungaria, Serbia și Bulgaria”, au transmis reprezentanții ministerului, pe pagina oficială.

ADVERTISEMENT

Harta interactivă pusă la dispoziția cetățenilor ucraineni conține coridoarele de tranzit, atât rutier, cât și feroviar, punctele de trecere a frontierei, precum și aeroporturile civile internaționale.

“În cadrul prezentei aplicații găsiți următoarele straturi tematice: coridoarele de tranzit, atât rutier (16 coridoare), cât și feroviar (7 coridoare), împărțite pe țara de destinație; punctele de trecere a frontierei; aeroporturile civile internaționale; benzinării (aprox. 600), parcările (cca. 1750) și spațiile de servicii aferente fiecărui coridor (peste 50); stațiile de cale ferate (cca. 250); și conexiunile cu aeroporturile apropiate punctelor vamale de interes în acest moment (13 coridoare). Stratele tematice pot fi închise sau deschisă prin bifa aferentă fiecăruia, pentru a îmbunătăți vizualizarea datelor, în funcție de interesul utilizatorului”, mai este menționat în comunicatul oficial.

ADVERTISEMENT

Cum poate fi accesată harta interactivă destinată refugiaților din Ucraina

Aplicația destinată refugiaților ucraineni poate fi accesată printr-una dintre următoarele variante:

  • Pe site-ul ministerului, în secțiunea Hărți.
  • Prin accesarea unui link disponibil AICI.
  • Prin cod QR.
ADVERTISEMENT
Cod QR
Codul QR pentru accesarea aplicației 

 

Aplicația este disponibilă în trei limbi: română, engleză și ucraineană.