News

Harta notelor de 10 la Evaluarea Națională 2021. În ce județe au fost cele mai multe medii de 10

Harta notelor de 10 la Evaluarea Națională 2021 a fost publicată imediat după ce s-au anunțat rezultatele din prima sesiune.
29.06.2021 | 12:55
Harta notelor de 10 la Evaluarea Nationala 2021 In ce judete au fost cele mai multe medii de 10
Harta notelor de 10 va fi publicată de Ministerul Educației. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai exact, rezultatele la Evaluarea Națională au fost publicate de Ministerul Educației, dar instituția vrea să-i scoată în evidență și pe cei de nota 10. Astfel, discutăm despre o hartă a elevilor care au reușit să încheie examenul cu media maximă. Vorbim despre o hartă alcătuită la nivel național cu mediile de 10 în fiecare județ, o hartă pe care o puteți găsi AICI

Vă readucem aminte că examenul de evaluare naţională a început cu proba de limba şi literatura română, probă la care au fost înscrişi 131.177 de elevi. Mai mult decât atât, examenul a avut loc în 3.850 de centre.

ADVERTISEMENT

Harta notelor de 10 la Evaluarea Națională din 2021

Un detaliu interesant este acela că lucrările au fost corectate în 94 de centre, iar corectarea s-a făcut încrucişat între judeţe. Primele rezultate au fost afişate în 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

ADVERTISEMENT

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie.

Harta notelor de 10 la Evaluarea Națională din 2021. Sursa foto – edu.ro

 

Spre deosebire de anul trecut, la examenul din acest an a fost eliminată termometrizarea, dar şi triajul epidemiologic. În acest fel a fost eliminată o sursă suplimentară de stres, atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi, întrucât cei cu temperatura mai mare de 37,3 anul trecut nu au fost primiţi în exmen.

ADVERTISEMENT

Masca de protecţie a rămas însă imperios necesară atât pentru elevi cât şi pentru profesorii supraveghetori. De altfel, fiecare persoană care a intrat în şcoală a primit câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare.

Sălile de clasă au fost și ele dotate cu dezinfectanţi pentru mâini. Colectarea măştilor purtate a avut loc în locuri special amenajate şi semnalizate. A fost interzis și schimbul de obiecte personale între elevi.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educaţiei a transmis că anul acesta comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

ADVERTISEMENT