Fotbal international

Atac la Haţegan: “Ţigan român!” Ce a scris soţia unui jucător

Ovidiu Haţegan a fost făcut praf după ce a acordat uşor un penalty în meciul de baraj dintre Irlanda de Nord şi Elveţia, încheiat 0-1. Cel mai dur atac a venit din partea soţiei unui fost jucător de la United.
10.11.2017 | 16:43
Atac la Hategan Tigan roman Ce a scris sotia unui jucator
ADVERTISEMENT

Update, 11 noiembrie, ora 09.05 / Lisa Evans, soţia fotbalistului nord-irlandez Corey Evans, şi-a redeschis contul de Twitter şi a postat un mesaj, în care îşi cere iertare pentru postarea rasistă la adresa arbitrului Ovidiu Haţegan.

”Doresc să-mi cer iertare cu sinceritate tuturor celor pe care i-am jignit cu limbajul din mesajul meu, înţeleg că a fost total inacceptabil. Ar fi trebuit să nu dau frâu liber emoţiilor. Nu aş accepta niciodată rasismul de niciun fel”, a scris Lisa Evans, care a şters mesajul jignitor.

ADVERTISEMENT

Update, ora 21:50 / Corry Evans şi-a cerut iertare în numele soţiei sale, Lisa Evans, care l-a jignit pe arbitrul Ovidiu Haţegan. Jucătorul a transmis scuzele sale prin intermediul unui comunicat al federaţiei nord-irlandeze. 

“În numele soţiei mele, aş vrea să-mi cer ieratre fără rezerve faţă de conţinutul şi limbajul mesajului pe care l-a postat azi-noapte. Comentariile au fost publicate în tensiunea momentului şi nu sunt reprezentative pentru vederile ei”, a declarat Corry Evans.

ADVERTISEMENT

Corry Evans a fost autorul penalty-ului, iar soţia sa a explodat pe o reţea de socializare, lansând un atac xenofob la adresa lui Ovidiu Haţegan: ”Ţigan român nenorocit! Şi când te gândeşti că Irlanda de Nord i-a găzduit una din rudele împuţite!!! Idiot nerecunoscător! Oricum, mergem înainte”, a postat Lisa Evans.

Evans este un jucător crescut de Manchester United, iar în carieră a mai jucat la Carisle United şi Hull City. În prezent, este legitimat la Blackburn Rovers. Nu doar Corry Evans a fost nemulţumit de arbitrajul românului. 

ADVERTISEMENT

Haţegan, făcut praf şi de selecţionerul Irlandei de Nord 

Selecţionerul Irlandei de Nord, Michael O’Neill: “Cum a putut arbitrul să acorde acel penalty? Corry Evans s-a întors şi balonul l-a lovit în spate. Toată lumea a crezut că arbitrul a fluierat un ofsaid, am fost şocaţi să vedem că a dat penal”

Returul dintre Irlanda de Nord şi Elveţia se joacă duminică, de la ora 19:00 pe stadionul St. Jacob Park din Basel. Elveţia are 1-0 din tur datorită golului marcat din penalty de Rodriguez. Elveţienii au câştigat toate cele 5 meciuri disputate pe teren propriu în actualele preliminarii. 

ADVERTISEMENT