Fotbal international

Haz de necaz după scandalul serii în Liga Campionilor. Reacţiile internauţilor după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu

09.12.2020 | 08:18
Haz de necaz dupa scandalul serii in Liga Campionilor Reactiile internautilor dupa derapajul rasist al lui Sebastian Coltescu
ADVERTISEMENT

Internetul a explodat după scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu la meciul dintre PSG şi Iastanbul Başakşehir în Liga Campionilor, iar unele dintre reacţii au fost cât se poate de creative şi de haioase.

Meciul PSG – Istanbul Başakşehir a fost întrerupt iniţial şi apoi anulat după ce banca turcilor a reacţionat violent atunci când Sebastian Colţescu, al patrulea arbitru, l-a indicat pe oficialul Pierre Webo folosind cuvintele „ăla negru“. Echipa turcilor a ieşit de pe teren.

ADVERTISEMENT

Cuvântul românesc „negru“ seamănă fonetic cu „nigro“ din limba engleză, un termen peiorativ la adresa persoanelor de culoare.

Explicaţia funny a internetului pentru vorbele lui Colţescu: „Fac Revelionul cu Dan Negru“

Reacţiile internauţilor români nu s-au lăsat aşteptate. Unul dintre mesaje îl prezintă pe Colţescu încercând să explice termenul folosit: „M-a întrebat cu cine fac Revelionul. I-am zis cu Dan NEGRU“.

ADVERTISEMENT

Un altul a speculat originile olteneşti ale arbitrului şi a postat o imagine cu Sebastian Colţescu luat la rost de Demba Ba cu textul „Mă vere, ăsta caută cârcotă să nu-mi mai dea tricoul după meci…“

Au apărut şi „scuze din partea lui Colţescu“, care parafrazau un mesaj devenit viral al unui bucureştean care ameninţa poliţiştii în luna aprilie. Ulterior, respectivul a scris într-o română aproximativă un mesaj în care cerea scuze organelor de ordine. „Ami pare rau la domnii anchisi la culoare“ este MEME-ul postat de internauţi după scandalul rasist din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

De exprimarea nefericită a lui Sebastian Colţescu s-au legat şi alţi internauţi care şi-au imaginat un dialog online între arbitru şi Demba Ba. „Colţescu: ‘ăla negru’. Demba Ba: o imagine cu un bărbat de culoare“.

Iar un alt internaut l-a comparat pe arbitrul craiovean cu fostul politician Corneliu Vadim Tudor, un personaj recunoscut pentru opiniile sale tranşante, dar şi pentru discurusul lipsit de ocolişuri. Atunci când nimeni nu spune nimic, Colţescu devine Vadim lăsa să se înţealeagă fotografia postată pe net.

ADVERTISEMENT

La rândul lui, realizatorul tv Mircea Badea a comentat în stilul caracteristic tot ce s-a întâmplat la PSG – Istanbul Başakşehir, considerând că Sebastian Colţescu nu poate fi acuzat de rasism.

ADVERTISEMENT