Premier League

Hazard a decis unde va juca. Salariu fabulos de 18 milioane de euro

21.08.2018 | 13:49
Hazard a decis unde va juca Salariu fabulos de 18 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai buni jucători la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, internaţionalul belgian Eden Hazard, a decis unde va juca în următorii trei ani. Cum Real Madrid a continuat să insiste pentru a-l putea aduce pe Hazard zilele următoare la dispoziţia antrenorului Julen Lopetegui, fiind gata pentru o ofertă de-a drepul nebună, în valoare de 220 de milioane euro,conducerea lui Chelsea a trecut la luarea măsurilor.

Deşi situaţia la gruparea londoneză este departe de a fi clară din punctul de vedere al proprietarului clubului, pentru că presa engleză continuă să scrie despre existenţa unor tratative de vânzare între actualul patron, rusul Roman Abramovici şi cel mai bogat englez, Sir Jim Ratcliffe, Marina Granovskaia a primit undă verde de la Abramovici pentru a negocia cu agenţii lui Eden Hazard un nou contract. O mai făcuse de două ori, până la Campionatul Mondial, în primăvara acestui an, dar ambele propuneri fuseseră respinse de Hazard şi de agenţii acestuia.

ADVERTISEMENT

Hazard a decis unde va juca. A spus da la cea de-a treia ofertă

Iată însă că a treia încercare a fost cea norocoasă. Chelsea îi oferă lui Hazard un contract în valoare de 350.000 de euro săptămânal, adică 1,4 milioane pe lună şi aproape 18 milioane anual. Şi, bingo pentru londonezi, această ofertă este pe placul lui Hazard, care a decis astfel să pună capăt tuturor incertitudinilor privind viitorul său. Belgianul a spus da şi astfel spune nu lui Real Madrid, un nou transfer de top ratat de preşedintele Florentino Perez.

Eden Hazard a decis unde va juca. Real Madrid oferise lui Chelsea 220 milioane euro, dar londonezii au spus pas
Eden Hazard a decis unde va juca. Real Madrid oferise lui Chelsea 220 milioane euro

Acesta nu reprezintă însă recordul Premier League în materie de salarii. Cel care are cel mai mare salariu este chilianul Alexis Sanchez de la Manchester United, care încasează anul nu mai puţin de 25 de milioane de euro, însă evoluţiile sale au fost departe de valoarea contractului primit pe Old Trafford. Chelsea a început foarte bine campionatul, cu două victorii din tot atâtea meciuri, 3-0 la Huddersfield şi 3-2 acasă cu Arsenal în derbyul Londrei. În următoarea rundă londonezii ar putea bifa al treilea succes, urmând a juca la Newcastle.

ADVERTISEMENT

Sarri a schimbat Chelsea în bine

Chelsea şi-a schimbat faţa în bine după ce a plecat antrenorul Antonio Conte, care a câştigat titlul în 2017 şi Cupa Angliei în 2018, dar care pierduse complet vestiarul. În locul său a venit un alt tehnician din Cizmă, Maurizio Sarri şi jucătorii au început din nou să facă un fotbal de calitate, pentru că David Luiz a declarat că le-a revenit zâmbetul pe buze. Maurizio Sarri nu a avut multă vreme la dispoziţie pentru a implementa ideile sale, pentru că ajuns foarte târziu pe Stamford Bridge. Sarri a fost blocat mai bine de o lună să semneze cu Chelsea de către patronul lui Napoli, Aurelio De Laurentiis. Acesta l-a obligat să semnneze un protocol conform căruia Sarri se angajează să nu cumpere de la Napoli nici un alt jucător în afara brazilianului naturalizat Jorginho, care a adus partenopeilor 55 de milioane de euro.

Chelsea pare a fi sezonul acesta capabilă cel puţin să se bată pentru un loc de Champions League, după ce ultimul sezon a ratat acest obiectiv după mulţi ani. Cu toate lucrurile pozitive implementate de Sarri este greu de crezut că echipa sa va putea lupta pentru titlu. Manchester City şi FC Liverpool par a fi dintr-o altă categorie decât restul combatantelor.

ADVERTISEMENT