ADVERTISEMENT
Cele mai citite

HCM nu s-a rugat degeaba: are ADVERSARUL DORIT!

HCM Constanţa va juca în sferturile Cupei EHF cu formaţia suedeză Lugi. Pe hîrtie, este cel mai accesibil adversar al românilor care au evitat o înfruntare cu Montpellier şi Pick Szeged. Prima...
Autor: Marian Popovici | 01.04.2014 | 14:32
HCM nu s-a rugat degeaba: are ADVERSARUL DORIT!

HCM Constanţa va juca în sferturile Cupei EHF cu formaţia suedeză Lugi. Pe hîrtie, este cel mai accesibil adversar al românilor care au evitat o înfruntare cu Montpellier şi Pick Szeged. Prima manşă se va disputa cu 19/20 aprilie, în timp ce returul va avea loc o săptămînă mai tîrziu. 

ADVERTISEMENT

HCM Constanţa şi-a aflat adversara în sferturile de finală ale Cupei EHF. Constanţa va juca cu formaţia suedeză Lugi, care a cîştigat grupa A a competiţiei. Este prima confruntare între cele 2 echipe.
Constănţenii au avut noroc la tragerea la sorţi, în condiţiile în care au evitat Montpellier şi Pick Szeged. Montpellier va juca în sferturi cu Nantes, Pick Szeged- Sporting fiind ultimul sfert.

Fuchse Berlin este calificată direct în Final Four din postura de gazdă şi urmează să i se alăture cele 3 cîştigătoare ale sferturilor.

ADVERTISEMENT

HCM Constanţa s-a calificat de pe locul 2 din grupa D a competiţiei în care a acumulat 8 puncte, după Fuchse Berlin. Meciul care a consfinţit calificarea românilor în sferturile Cupei EHF a fost cel cîştigat pe teren propriu cu Chambery Savoie, scor 29-25 pe data de 30 martie.

Adversara lui HCM Constanţa, Lugi a cîştigat grupa A a competiţiei, fiind într-o grupă cu Csurgoi (Ungaria), Ademar Leon (Spania) şi Hannover-Burgdorf (Germania). Suedezii au câştigat trei meciuri în grupă, a pierdut două,  iar un meci s-a terminat la egalitate.

ADVERTISEMENT

HCM Constanţa a evitat adversari mult mai dificili. Montpellier este unul dintre ei şi una dintre cele mai puternice echipe ale Franţei. La formaţia franceză joacă mai mulţi internaţionali francezi cum ar fi Thierry Omeyer sau Michael Guigou. Montpellier a cîştigat 14 titluri în Franţa şi Liga Campionilor în sezonul 2002-2003.

Pick Szeged a cîştigat de 2 ori titlul în Ungaria în 1996 şi 2007. Cea mai notabilă performanţă a maghiarilor în Liga Campionilor a fost faza sferturilor de finală în care au ajuns în 1997 şi 2004. Szeged a cîştigat grupa din Cupa EHF cu Nantes, Tatran Presov şi Kristianstad.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!