Sport

SCM Râmnicu Vâlcea-CSM București 29-30. „Tigroaicele” câștigă în ultima secundă, dar SCM rămâne favorită certă la titlu

SCM Ramnicu ValceaCSM Bucuresti 2930 Tigroaicele castiga in ultima secunda dar SCM ramane favorita certa la titlu
HCM Râmnicu Vâlcea-CSM București 29-30. „Tigroaicele” câștigă în ultima secundă, dar HCM rămâne favorită certă la titlu

CSM București a câștigat derby-ul cu HCM Râmnicu Vâlcea la ultima fază, scor 30-29, însă victoria nu le ajută prea mult pe „tigroaice”. Echipa lui Djukic avea nevoie de un succes la minimum trei goluri diferență pentru a păstra șanse reale la câștigarea campionatului.

CSM București are acum 48 de puncte, cu trei mai puține decât HCM Râmnicu Vâlcea, dar și un meci în minus. Totuși, în caz de egalitate de puncte la finalul sezonului, vâlcencele sunt avantajate de rezultatele din meciurile directe.

În plus, programul o avantajează pe HCM, care mai are de jucat patru meciuri acasă și numai două în deplasare. Până la eșecul cu CSM, Râmnicu Vâlcea avea victorii pe linie în campionat.


Min. 60 – HCM Râmnicu Vâlcea pierde în ultima secundă, cu un gol marcat de CSM de la jumătatea terenului 29-30

Min. 56 – Final dramatic. CSM mai are un singur gol avans 25-26

Min. 49 – Revenire spectaculoasă pentru HCM, însă CSM continuă să conducă 21-23

Min. 41 – „Tigroaicele” fac instrucție cu HCM în repriza secundă 14-20

Min. 35 – CSM București se desprinde la două goluri 14-16

Min. 31 – A început repriza secundă

Min. 30 – Finalul primei reprize! Cele două echipe intră la egalitate la pauză 12-12

Min. 24 – HCM preia conducerea 10-9

Min. 18 – Avem parte în continuare de un meci extrem de echilibrat. Nicio echipă nu se poate desprinde 7-8

Min. 12 – Gazdele se dezlănțuie, iar antrenorul lui CSM e nevoit să ceară time-out

Min. 10 – Momente bune de joc pentru vâlcence, care revin pe tabelă

Min. 5 – CSM-ul începe în forță, iar apărarea funcționează perfect

Min. 1 – A început meciul

Partida va începe în câteva momente

Meciul de handbal feminin HCM Râmnicu Vâlcea – CSM București are loc miercuri, 13 martie, cu începere de la ora 21:00, în Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea, în cadrul etapei a 18-a din prima divizie. Este o adevărată finală de campionat, pentru că după mulți ani CSM București nu mai defilează prin campionat. Se află la șase puncte în urma vâlcencelor, pe locul 2, dar având și un meci mai puțin. HCM Râmnicu Vâlcea nu a reușit mare lucru la revenirea în Europa, însă este aproape de a câștiga titlul după foarte mulți ani în care handbalul din acest oraș a trecut prin momente grele, după dispariția celebrei Oltchim.


HCM Râmnicu Vâlcea – CSM București Live Stream Online pe TVR HD

Partida HCM Râmnicu Vâlcea se joacă miercuri, 13 martie, ora 21:00, în Sala Sporturilor din localitate și contează pentru etapa a 18-a a primei divizii. Râmnicu Vâlcea este lider, cu 17 victorii din tot atâtea meciuri, reușind să bată în tur pe multipla campioană a României din ultimii ani, CSM București, chiar la București. CSMocupă locul 2, la șase puncte în urmă, dar cu un meci mai puțin. Pentru a spera la titlu este obligatoriu să se impună la Râmnicu Vâlcea și să câștige restanța. Meciul va putea fi vizionat în exclusivitate pe canalul TVR HD. Dacă nu îl puteți vedea pe micul ecran aveți varianta de a accesa site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări finala campionatului feminin în format LIVE VIDEO.

Sala Sporturilor Traian va fi arhiplină, biletele epuizându-se foarte repede. După șase ani de la dispariția Oltchim handbalul feminin vâlcean are o mare șansă să redevină forța numărul 1 a României și asta în fața multinaționalei CSM București. Antrenorul Florentin Pera a făcut o treabă excelentă și i s-a prelungit contractul pe alți doi ani. Problema fundamentală a bucureștencelor o constituie epidemia de accidentări care a lovit lotul în ultimul timp.

HCM Râmnicu Vâlcea - CSM București este finala pentru titlu., În ultimele două meciuri vâlcencele au câștigat în campionat la București și în finala Cupei României
HCM Râmnicu Vâlcea – CSM București este finala pentru titlu., În ultimele două meciuri vâlcencele au câștigat în campionat la București și în finala Cupei României

Deși cu multe absențe, CSM e favorită pentru bookmakeri

Cele mai bune marcatoare, Cristina Neagu și Amanda Kurtovic sunt departe de momentul revenirii pe teren, dar Andrea Lekic și Majda Mehmedovic s-au antrenat cu echipa și vor să joace. Antrenorul Dragan Djukic va decide însă cu puțin înainte de începutul jocului, pentru că o reaccidentare ar însemna probleme și mai mari pentru CSM în perspectiva dificilului meci din sferturile Ligii Campionilor, cu franțuzoaicele de la Metz.

În plus, CSM a pierdut primul meci, în tur, la București, cu 22-19 și pentru a spera la titlu trebuie să bată fie cu patru goluri, fie la trei, dar marcând mai mult de 22 de goluri. La casele de pariuri CSM e favorită cu cota 1,50, față de 3,30 pentru Vâlcea.