Sporturi

Hegemonia familiei Nadal în tenis?! Nepoţii lui Rafael, primele victorii în circuitul ITF

11.01.2021 | 11:15
Hegemonia familiei Nadal in tenis Nepotii lui Rafael primele victorii in circuitul ITF
Hegemonia familiei Nadal în tenis?! Nepoţii lui Rafael, primele victorii în circuitul ITF (hepta)
ADVERTISEMENT

Se pare că hegemonia familiei Nadal în tenis continuă după ce nepoții lui Rafael, Toni și Joan, au obținut primele victorii în circuitul de tenis profesionist.

Cei doi sunt copii lui Toni Nadal, fostul antrenor și mentorul din copilărie al lui Rafael Nadal însuși, alături de care a obținut cele mai prestigioase titluri în carieră.

ADVERTISEMENT

Toni Nadal Jr. l-a învins pe luxemburghezul Melzer cu scorul de 6-2, 6-2, în timp ce Joan Nadal a trecut de rusul Klok cu scorul de 6-2, 5-7, 10-8.

Hegemonia familiei Nadal în tenis?! Nepoţii lui Rafael, primele victorii în circuitul ITF

A fost o săptămână specială în familia Nadal, Joan Nadal a debutat la profesioniști în tenis, disputând primul său meci la turneul ITF M15 Manacor contra turcului Kuzey Cekirge pierzând însă cu scorul de 1-6, 3-6.

ADVERTISEMENT

A venit însă revanșa la turneul secund de la Manacor, pe sfârșit de săptămână unde ambii frați Nadal s-au impus în primul meci. Toni a trecut de Melzer 6-2, 6-2 iar Joan de Klok cu 6-2, 5-7, 10-8.

În următoarea faza a competiției Toni Nadal îl va înfrunta pe ucraineanul Oleg Prihodko, în timp ce Toni Nadal va juca în compania lui slovacului Peter Benjamin Privara.

ADVERTISEMENT

Toni Nadal despre despărțirea de Rafael Nadal: “Nu a mai avut nevoie de mine”

“Am ajuns la concluzia că Rafael nu mai are nevoie de mine, contribuția mea nu mai este necesară. Am fost un antrenor extrem de exigent toată viața mea. A fost țelul meu să îl ajut să înțeleagă ca trebuie să dea absolut totul pe teren și să ceară de la sine imposibilul.

Scopul unui antrenor este să devină dispensabil și eu cred că am reușit asta. Nu îmi este dor să îl antrenez pe Rafael. Am fost foarte norocos să antrenez un jucător imens care este și nepotul meu în același timp. Mă bucur de asta și sunt recunoscător.

ADVERTISEMENT

Dar îmi place să antrenez copii, ceea ce fac acum la academia noastră din Manacor. Simt că pot să le ofer mult mai mult decât aș face-o pentru nepotul meu acum”, a declarat Toni Nadal după despărțirea de Rafael.

ADVERTISEMENT
Tags: