Fotbal intern

Heleşteanu la Dinamo! Mutare surpriză a lui Negoiţă!

27.06.2018 | 14:59
Helesteanu la Dinamo Mutare surpriza a lui Negoita

Heleşteanu la Dinamo! Începând de miercuri, fostul arbitru a fost cooptat în stafful celor de la Dinamo, accepând oferta lui Ionuţ Negoiţă. Patronul a ţinut să aibă ocupat şi postul de director sportiv la club, după avansarea lui Ionel Dănciulescu în funcţia de director general. Anton Heleşteanu a fost astfel transferat de la FC Botoşani, acolo unde a ocupat acest post în ultimii ani. Ex-arbitrul va sta pe bancă la meciurile echipei, alături de antrenorul Florin Bratu.

Heleşteanu a ajuns la Dinamo după ce o carieră de 10 ani în funcţii executive la cluburi importante din fotbalul românesc. A fost la FC Vaslui (unde a fost preşedinte), iar apoi a trecut pe la ASA Tg. Mureş (ca director general, între 2011 şi 2013), pentru ca din 2013 şi până în prezent să fie directorul sportiv al celor de la FC Botoşani. Nu e singurul transfer administrativ pe care Negoiţă l-a încercat de la formaţia din Moldova. În acest sezon, Cornel Şfaiţer, preşedintele formaţiei, a fost oferat de Negoiţă. Acesta îl dorea pe Şfaiţer nu doar în postura de şef în executivul celor din Ştefan cel Mare, dar şi ca investitor alături de el, aşa cum Şfaiţer era de fapt şi la formaţia botoşăneană. Şfaiţer a plecat între timp de la Botoşani, iar acesta chiar ar putea ajunge alături de Heleşteanu “la pachet” la roş-albi, mai ales că este, la fel ca şi fostul arbitru, fan declarat al “câinilor” încă din adolescenţă, lucru dezvăluit chiar de patronul moldovenilor. 

Heleşteanu la Dinamo. Declaraţia oficială

 “Dinamo reprezintă, pentru mine, împlinirea unui vis de adoslescent, mai exact de a face parte din clubul pe care-l admir și îl susțin. Cunosc și înțeleg foarte bine ce înseamnă istoria și tradiția acestui club. Repet, am această convingere pentru că este o diferență între a cunoaște și a înțelege. După un ciclu de 5 ani la FC Botoșani, unde cred că echipa din Moldova a realizat lucruri importante în fotbal și a ajuns până în cupele europene, mi-am dorit ceva mai mult, o provocare mai mare. Un mesaj pentru suflarea dinamovistă? Pentru mine, Dinamo este Corabia din poezia mea preferată a lui Esenin. După o viață de om, ea nu s-a scufundat, așa cum mulți au vrut în fiecare an”, a spus Heleşteanu pentru site-ul oficial al clubului, www.fc dinamo.ro.