Sport

Helmut Duckadam critică principalele transferuri ale verii de la FCSB: „Jucători aduși în pripă, pe simpatii”

Helmut Duckadam a criticat transferurile făcute de FCSB. „Roș-albaștrii” au plătit 3,2 milioane de euro pentru Andrea Compagno și David Miculescu.
07.09.2022 | 13:59
Helmut Duckadam critica principalele transferuri ale verii de la FCSB Jucatori adusi in pripa pe simpatii
Helmut Duckadam nu crede în transferurile efectuate de FCSB în această vară. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB a cheltuit nu mai puțin 5,5 milioane de euro pe transferuri în această vară, după cum anunță FANATIK. Patronul „roș-albaștrilor” nu mai cheltuise atâția bani din sezonul 2017-2018, când a plătit pe jucători 7,8 milioane de euro.  În ciuda transferurilor pe bani mulți, FCSB se află, deocamdată, în zona roșie a clasamentului din SuperLiga, respectiv pe locul 13.

Helmut Duckadam dă de pământ cu transferurile lui Andrea Compagno și David Miculescu

Helmut Duckadam, eroul Stelei de la Sevilla, a analizat situația de la FCSB și crede că Andrea Compagno și David Miculescu nu se vor impune la echipa antrenată de Nicolae Dică. Mai mult decât atât, câștigătorul Cupei Campionilor în 1986 nu este impresionat de niciunul dintre cei doi fotbaliști pentru care Becali a plătit în total 3,2 milioane de euro. Vârful italian a fost adus de la FC U Craiova pentru 1,5 milioane de euro, însă Duckadam îl vede nepotrivit jocului echipei.

ADVERTISEMENT

„Nu cred că Andrea Compagno se va impune. Jocul echipei nu e făcut pentru un număr 9, un vârf de careu. Este un jucător care poate ajuta echipa, dar are nevoie de mingi și nu știu dacă le va primi. Chiar am urmărit primul său joc, eram foarte curios înainte de partidă câte centrări bune va primi, cât va fi jucat”, a declarat Duckadam la ProArena.

Fostul portar al Stelei a criticat jocul de la FCSB, acolo unde în opinia lui fiecare fotbalist evoluează pentru el. Lipsa de omogenitate din cadrul echipei nu crede ca îl va ajuta pe Compagno să se integreze în lotul „roș-albaștrilor”. „Nu, la FCSB joacă în ultimii ani fiecare pentru el, să iasă în evidență, să prindă un contract afară. Nu există un joc omogen, vin jucători, stau 2-3 săptămâni și pleacă. Așa e foarte greu să ai o echipă omogenă. Eu nu cred că va face față. Dacă vor trece 2-3 partide fără să marcheze, va intra pe lista neagră”, a mai spus Helmut Duckadam.

ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam, despre Miculescu: „Îi va fi greu să prindă echipa”

David Miculescu se anunța un transfer promițător al celor de la FCSB. În vârstă de 21 de ani, fotbalistul venit de la UTA Arad a reușit un singur gol în 8 partide pentru FCSB, însă Duckadam crede că îi va fi foarte greu fotbalistului să mai prindă postul de titular. „Cred că au greșit când au dat atâția bani pe Miculescu. Este un jucător tânăr, care a ieșit de câteva ori în evidență. Ce voi spune nu va fi pe placul suporterilor: nu a făcut câteva jocuri bune la rând. Cred că îi va fi foarte greu să mai prindă echipa ca titular. Avantajul lui este că este un jucător tânăr”, a mărturisit Helmut Duckadam.

David Miculescu a fost adus la FCSB de la UTA Arad pentru 1,7 milioane de euro. Tânărul fotbalist este cel mai scump transfer adus în vară la FCSB. Pe lângă criticile aduse celor două transferuri, Helmut Duckadam este de părere că întreaga strategie de transferuri a FCSB-ului este eronată.

ADVERTISEMENT

„Au făcut transferuri în pripă, pe simpatii, ce știu eu? Nu cred că a existat o strategie coerentă. De aici și declarația lui Mihai Stoica, că n-au un lot care să facă față atât în cupele europene cât și în campionat. N-au posturile asigurate… de la mijloc în sus au jucători talentați, dar nu e de ajuns”, 

Acolo, dacă patronul place pe cineva, îl transferă. Are această putere, e echipa dânsului. Antrenorul trebuie să se acomodeze cu acei jucători. Ai jucători care au jucat doar câte un minut. Achim, de exemplu. Din câte am înțeles, nu a știut nimeni de acest transfer, nici antrenorul, nici Mihai Stoica”, a mai declarat Helmut Duckadam.

ADVERTISEMENT

MM Stoica se teme că FCSB nu va prinde play-off-ul

În declarațiile sale, Helmut Duckadam a făcut referire la mărturisirile lui Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB. MM Stoica spune că FCSB are probleme în ceea ce privește alinierea unui lot echilibrat și că timpul deja pune presiune în tabăra „roș-albastră”.

„De la noi nu prea se vede play-off-ul, sunt cam multe puncte distanță. Teoretic, da, le putem ajunge. Practic, se vede cam… Timpul chiar ne prisoseşte, problema e că noi vom juca din 3 în 3 zile. Şi una e să joci în campionat sau în Cupă, alta e să joci cu West Ham deplasare la Londra şi să vii după aia să joci acasă cu Voluntari, e puţin cam diferit. 

Ideea este că eu am suficientă experienţă cu meciuri în cupele europene ca să ştiu cât de greu e în campionat dacă nu ai un lot echilibrat din toate punctele de vedere. Şi nu avem un lot echilibrat. E foarte complicat să joci cu un 11 în Europa şi un alt 11 în campionat”, a declarat Mihai Stoica pentru TV OrangeSport.

Pentru FCSB urmează meciul de foc din prima etapă a grupelor Conference League contra lui West Ham. Disputa va avea loc joi, 8 septembrie, de la ora 22:00. O săptămână mai târziu, FCSB joacă pe teren propriu cu Anderlecht, ca mai apoi să se deplaseze în Danemarca, pentru duelul cu Silkeborg.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,95 este cota pentru „1 solist și ambele echipe marchează” la West Ham – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT