Fotbal intern

Helmut Duckadam, în lacrimi după moartea lui Viorel Turcu: „Sunt terminat! Nu mai am cuvinte!”

29.11.2020 | 21:06
Helmut Duckadam in lacrimi dupa moartea lui Viorel Turcu Sunt terminat Nu mai am cuvinte
ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam, fostul mare portar al clubului Steaua, a izbucnit în lacrimi la aflarea veștii că Viorel Turcu a decedat după un infarct petrecut în somn.

Viorel Turcu a trăit o dramă după retragerea din activitatea de fotbalist. Acestuia i-au fost amputate ambele picioare din cauza unui diabet, iar soția acestuia a decedat în 2015 din cauza cancerului.

ADVERTISEMENT

Fostul triplu campion al României cu trei echipe diferite, FC Argeș, Dinamo și Steaua, și-a cheltuit toți banii pe tratamente și a declarat că cel care l-a ajutat financiar a fost Gigi Becali, prin intermediul lui Helmut Duckadam.

Helmut Duckadam, în lacrimi după moartea lui Viorel Turcu

„Îmi stăpânesc cu greu lacrimile. Aseară am vorbit cu Viorel. Nu avea nimic. Stabilisem să ne vedem pe 1 decembrie. Acum 10 minute am primit un telefon de la băiatul sau. L-a găsit mort în pat. A făcut infarct în somn.

ADVERTISEMENT

Acum câteva ore Viorel era viu. I-a spus băiatului că se duce să se odihnească un pic, iar când se trezește voia să se apuce sa gătească o ciorbă. Băiatul făcuse pregătirile și s-a dus la tatăl lui să îl trezească, dar nu mai mișca.

Sunt terminat. Am ținut mult la Viorel. Nu mai am cuvinte. Voi încerca să îl ajut cu tot ce pot pe băiatul său cu înmormântarea”, a declarat Helmuth Duckadam după aflarea veștii pentru ProSport.

ADVERTISEMENT

Viorel Turcu, triplu campion național cu trei cluburi diferite

Viorel Turcu a debutat în 1978 la FC Argeș într-un meci contra celor de la FC Bihor.  A evoluat în toată cariera sa pentru FC Argeș, Steaua, Dinamo și FC Olt.

În 1979, a cucerit titlul de campion, la Pitești, sub comanda lui Florin Halagian fiind coleg de echipă cu magnificul Nicolae Dobrin.

ADVERTISEMENT

Cu Dinamo și Steaua a cucerit câte un titlu de campion național, în 1984 respectiv 1987. Pentru echipa națională a avut 7 selecții și a marcat un gol.

ADVERTISEMENT