Sport

Helmut Duckadam, noi critici la adresa fotbaliștilor de la FCSB: ”Care este, de fapt, adevărata lor valoare?”

Echipele românești gâfâie în cupele europene, iar transferurile spectaculoase se lasă așteptate. Helmut Dukadam a spus lucrurilor pe nume, despre valoarea ”umflată” a fotbaliștilor români.
21.08.2022 | 16:01
Helmut Duckadam noi critici la adresa fotbalistilor de la FCSB Care este de fapt adevarata lor valoare
Fotbaliștii de la FCSB sunt supraevaluați de impresari spune Helmut Dukadam, într-un discurs critic vis-a-vis de valoarea reală a acestora. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB este una dintre puținele echipe din SuperLigă care reușesc să producă fotbaliști de export. Roș-albaștrii se remarcă printr-o cadență de invidiat, efectuând cel puțin un transfer important pe sezon. Helmut Dukadam crede, însă, că totul e o cacialma instrumentată de impresari.

Helmut Dukadam: ”Impresarii își fac treaba extraordinar”

Fostul mare portar al echipei Steaua Helmut Dukadam, care a fost și oficial al clubului patronat de Gigi Becali, a lansat încă un discurs critic cu privire la valoarea fotbaliștilor pe care finanțatorul FCSB speră să încaseze zeci de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

”Eroul de la Sevilla” a spus lucrurilor pe nume și a remarcat abilitatea impresarilor de a vinde jucători ”produși” în România. Dukadam a făcut o analiză la sânge a fotbaliștilor care ar trebui să aducă bani mulți în conturile lui Becali, respectiv FCSB.

Acesta nu crede nici în oferta de cinci milioane de euro pe care roș-albaștrii ar fi primit-o pentru Darius Olaru, cel mai în forma fotbalist al lui Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT

”Se spune despre jucătorii FCSB-ului că nu joacă la adevărata lor valoare, dar întrebarea mea este care e, de fapt, adevărata lor valoare? Fotbalul românesc încă trăieşte datorită impresarilor, impresarii îşi fac treaba extraordinar.

Galatasaray a dat câteva milioane bune pe Cicâldău şi pe Moruţan, iar acum nu ştie cum să scape de ei. La fel, Man şi Mihăilă la Parma, mai sunt şi alte exemple. Cam asta e valoarea noastră, valoarea fotbaliştilor români” , a tunat Helmut Duckadam, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

L-a desființat pe Octavian Popescu

Fostul mare portar s-a declarat intrigat după ultimele evoluții ale lui Octavian Popescu, fotbalistul pe care Gigi Becali l-a ridicat pe un piedestal suficient de înalt, încât mijlocașul să-și piardă, la propriu, reperele în teren.

”Tavi Popescu traversează o perioadă foarte slabă, nu ştiu care ar fi adevărata lui valoare. Doar stau şi mă gândesc, în momentul în care joci în Europa şi ai evoluţii slabe, în momentul în care joci la naţională şi ai evoluţii slabe, nu ştiu care mai e valoarea lui. Din câte ştiu, Tavi Popescu nu are nicio ofertă la ora actuală”, a adăugat Dukadam.

ADVERTISEMENT

La jumătatea săptămânii viitoare FCSB va evolua în deplasare, în returul cu Viking Stavanger, meci crucial pentru calificarea în grupele Conference League. La București, roș-albaștrii au pierdut cu 1-2, însă este în continuare favorită la calificare.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,60 este cota pentru ”ambele echipe înscriu și peste 2,5 goluri” la Viking  – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT