Sport

Helmut Duckadam prevede dezastrul pentru Dinamo: „O să intre în faliment și o să meargă în Liga 4!”. Exclusiv

Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre situația lui Dinamo, care se îndreaptă spre retrogradarea din Liga 1.
22.01.2022 | 18:12
Helmut Duckadam prevede dezastrul pentru Dinamo O sa intre in faliment si o sa mearga in Liga 4 Exclusiv
Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre situația lui Dinamo, care se îndreaptă spre retrogradarea din Liga 1
ADVERTISEMENT

În primul meci oficial din 2022, Dinamo a înregistrat un nou eșec. Trupa din „Ștefan cel Mare” a fost învinsă de FC Argeș, 1-2.

În prezent, Dinamo se află pe penultimul loc din Casa Pariurilor Liga 1, cu doar 12 puncte obținute după 22 de meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam prevede dezastrul pentru Dinamo

„Eroul de la Sevilla” consideră că decizia „centralului” Marcel Bîrsan de a anula golul înscris de Cosmin Matei, în meciul FC Argeș – Dinamo, a fost eronată. Acesta mai spune că formației roș-albe îi va fi foarte greu să se salveze de la retrogradare, în acest sezon.

Totodată, Duckadam susține că, în cazul în care va retrograda în Liga 2, Dinamo va intra în faliment.

ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam: „O să intre în faliment și o să meargă în Liga 4!”

Cum vi s-a părut Dinamo în meciul cu FC Argeș?

– Eu cred că Dinamo a făcut câteva transferuri bune și cred că Stoican poate să facă o schimbare în jocul lui Dinamo. Aseară, Dinamo n-a arătat chiar rău pentru primul joc.

A fost fault la golul lui Matei?

– Din punctul meu de vedere, Matei a înscris un gol valabil. N-a fost niciun fault. A fost o greșeală a fundașului de anticipare a mingii. Iar la penalty, a fost penalty clar.

ADVERTISEMENT

Credeți că Dinamo va reuși să se salveze de la retrogradare?

– Lui Dinamo îi va fi foarte greu să se salveze, pentru că jocurile sunt puține și ar cam trebui să câștige tot, dar poate să ajungă la baraj.

Aveți impresia că, dacă Dinamo va retrograda, va evolua în Liga 2? O să intre în faliment și o să meargă tot în Liga 4. Acum depinde de ei, dacă vor reuși să evite acest lucru.

ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam, despre mărirea numărului de echipe din Liga 1

Se vehiculează tot mai mult că numărul echipelor din Liga 1 va fi mărit la 18. Credeți că se va întâmpla acest lucru?

– E o prostie! Nu se va mări niciodată numărul de echipe. Dacă s-ar face un sondaj, aș fi curios să văd ce ar zice patronii de echipe, dacă ar fi de acord cu mărirea numărului de echipe.

Play-off-ul și play-out-ul nu-l hotărăsc patronii. Deocamdată, patronii se bucură de banii televiziunilor, pentru că trei sferturi din echipe se bazează pe acești bani fără de care nu ar putea funcționa. Adăugând două echipe, ar însemna ca suma să fie împărțită la 18, nu la 16. Așa că nu cred că va fi cineva de acord.

Televiziunile nu vor fi de acord fără play-off și play-out. Deocamdată, cine plătește, ăla dictează. Prin play-off și play-out, ți se dă șansa să vezi patru meciuri de FCSB – CFR, patru meciuri CFR – Craiova și așa mai departe. Anul acesta, în niciun caz nu se va mări numărul de echipe. S-au mai schimbat o dată regulile în timpul jocului. Nu cred că cineva își permite să facă și a doua oară treaba aceasta. Atunci ar însemna o neseriozitate totală.

Dacă nu se va mări numărul de echipe, e posibil ca, în următorul sezon, să nu o mai vedem pe Dinamo în Liga 1.

– A mers Liga 1 și fără Rapid. Merge și fără CFR, Dinamo sau FCSB. Liga 1 merge mai departe.

Helmut Duckadam, despre derby-ul FCSB – CFR Cluj

La ce vă așteptați de la derby-ul FCSB – CFR Cluj?

– Să sperăm că o să fie un derby, dar vorba lui Dan Petrescu: „De la primul meci, după o vacanță, nu ne așteptăm la un fotbal de mare calitate”. În primul rând, este important rezultatul. Sigur că, dacă FCSB va reuși să câștige, poate relansa campionatul. În situația în care va pierde, atunci cred că 90% campionatul este jucat.

Vi se pare că FCSB nu mai crede în șansele ei la titlu?

– Cred că, pe undeva, cei de la FCSB s-au resemnat. Diferența este foarte mare. Mi-e foarte greu să dau o favorită, deoarece n-am văzut-o pe niciuna jucând. Va trebui să așteptăm câteva etape ca să ne dăm seama de toate echipele, nu doar de cele două.

Helmut Duckadam, despre venirea lui Edi Iordănescu pe postul de selecționer al naționalei României

Credeți că Edi Iordănescu va fi numit la „cârma” naționalei României?

– Așteptăm de câteva luni bune (n.r. să fie numit noul selecționer) și nu știm nimic. Ba este Dan Petrescu, ba este Edi Iordănescu, ba este Loți Boloni. Eu speram să fi anunțat noul selecționer.

Sigur, Edi Iordănescu este o variantă. Nimeni n-a ieșit de la Federație să spună că Loți Boloni nu mai este în cărți, deci s-ar putea să avem surprize. Dumnezeu știe! Oricum, mie mi-ar place ca Edi Iordănescu să ajungă selecționer. E șansa lui, de care sper să profite.

Eu cred că e o coincideță (n.r. că și Anghel Iordănescu tot la 43 de ani a devenit selecționer), dar sunt convins că și-a asumat acest risc de a merge la echipa națională și de a obține rezultate. Pentru că, din câte am înțeles, poate fi demis, dacă nu va avea rezultate în Liga Națiunilor.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 1,85 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: