Sport

Helmut Duckadam dă scorul exact pentru România – Armenia: „Văd un 4-1. Nu-mi fac nicio problemă!”. Exclusiv

Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre partida de maximă importanță pe care România o va avea contra Armeniei.
10.10.2021 | 15:35
Helmut Duckadam da scorul exact pentru Romania  Armenia Vad un 41 Numi fac nicio problema Exclusiv
Helmut Duckadam prevede o victorie de proporții a României în fața Armeniei: „Vâd un 4-1. Nu-mi fac nicio problemă!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Partida România – Armenia se va juca luni, de la ora 21:45, pe stadionul „Steaua”. În prezent, „tricolorii” se află pe locul 4 din grupa J, cu zece puncte obținute după șapte meciuri jucate.

Helmut Duckadam prevede o victorie de proporții a României în fața Armeniei

„Eroul de la Sevilla” consideră că România se va impune într-un mod categoric în fața Armeniei, mai ales după evoluția foarte bună pe care a avut-o în meciul cu Germania. Acesta prevede o victorie a României cu scorul de 4-1 în partida de luni seara.

ADVERTISEMENT

„Ca și toată lumea, mă aștept la o victorie. La un moment dat, nu mai aveam șanse la locul doi, dar acum șansele sunt foarte mari. Totul este să câștigăm această partidă. Iar eu cred că România are potențial să câștige această partidă.

Sigur că și meciul acesta cu Germania are contribuția lui, dar eu cred că ce ar trebui să-i mobilizeze cel mai mult este faptul că există șanse reale acuma, după ce Armenia s-a încurcat, acasă, cu Liechtenstein și, în deplasare, cu Islanda. Deci șansele sunt reale. Practic, armenii au pierdut patru puncte, care puteau să fie decisive în două meciuri. Deci, dacă mai pierd cu noi, probabil că ies din joc pentru locul doi.

ADVERTISEMENT

Dacă nu vom câștiga cu Armenia, lucrurile se complică rău de tot. Dar nu cred că avem o echipă națională care poate să se încurce cu Armenia. Eu chiar văd o diferență de scor apreciabilă pentru România. Văd o diferență de două-trei goluri, o victorie fără emoții. Dacă ne punem acuma întrebarea ce facem dacă pierdem cu Armenia, atunci nu are rost să mai avem pretenții să mergem la Campionatul European, Mondial. Stăm acasă și ne uităm la televizor mai departe. Eu nu-mi fac nicio problemă cu Armenia. Pronosticul meu e un 4-1”, a declarat Helmut Duckadam, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Helmut Duckadam: „Au fost unele probleme pe partea lui Toșca!”

Fostul mare portar a remarcat jocul disciplinat pe care „tricolorii” l-au avut în meciul cu Armenia. Totodată, semnalează faptul că Alin Toșca a făcut anumite greșeli, uitând să se retragă în defensivă, după unele faze de atac ale României.

ADVERTISEMENT

„S-a văzut o disciplină, pe care n-am văzut-o până acuma în jocul echipei. Și, dacă vrem să ne aducem aminte, Germania de data aceasta, chiar dacă a dominat, nu a mai avut acele ocazii foarte clare, pe care le-a avut la București. Să ne aducem aminte câte mingi a avut de apărat Niță în acea partidă. Sigur, el a apărat bine și de data aceasta, dar nu a mai avut atât de mult de apărat, pentru că echipa a jucat foarte bine.

Au mai fost unele probleme, din punctul meu de vedere, pe partea lui Toșca, pentru că a uitat de vreo două ori să se întoarcă, când urca în atac. În continuare consider că la fundașii laterali avem o mică problemă, pentru că, în primul rând, trebuie să joace fundași și, dacă au posibilitatea să ajute atacul, foarte bine. Dar, primordial, ar trebui să facă faza de apărare. De data asta au făcut-o destul de bine, sper să o facă și la meciul cu Armenia. Chiar dacă ajută atacul, să nu uite că e fundaș”, a mai spus Helmut Duckadam.

ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam: „N-aș face atât de multe schimbări!”

În opinia lui Helmut Duckadam, selecționerul Mirel Rădoi ar trebui să mizeze, la meciul cu Armenia, pe o formulă de joc asemănătoare cu cea de la Hamburg.

„Eu aș merge în continuare cu Toșca. N-aș face atât de multe schimbări, pentru că ăsta a fost reproșul meu și nu doar al meu, că Rădoi face foarte multe schimbări, ceea ce nu duce la omogenitate într-un timp rezonabil.

Aș merge cu aceeași formulă, în mare. Să vedem dacă revine Burcă. Mie mi-a plăcut Pușcaș, chiar dacă am văzut în ziar câteva critici. Nici eu nu l-am lăudat de fiecare dată, dar de data aceasta mi-a plăcut. Adică să te bați singur cu toată apărarea germană, în care sunt jucători de la Chelsea și campionate super puternice… eu cred că a făcut față. Chiar dacă în unele momente n-a fost susținut și câteodată n-a avut suflu. Au fost unele faze pe care putea să le termine mult mai bine. Dar eu spun că, în general, s-a descurcat”, a adăugat „Eroul de la Sevilla”.

Helmut Duckadam: „Susținerea spectatorilor era foarte importantă și cu Armenia!”

În încheiere, Duckadam a vorbit despre faptul că stadionul „Steaua” nu va putea fi arhiplin, la meciul de luni, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

„Nu știu dacă stadionul are o importanță chiar atât de mare, mai ales că, din păcate, nu va fi plin. Sunt convins că, dacă vremurile erau altele și se juca cu capacitatea maximă, stadionul era plin, mai ales după jocul făcut în Germania. Cred că susținerea spectatorilor era foarte importantă și cu Armenia”, a încheiat Helmut Duckadam.

La meciul cu Armenia, vor putea asista aproximativ 15.000 de spectatori, adică 50% din capacitatea stadionului din Ghencea.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 27,00 este cota pentru „scor corect 4-1” la meciul România – Armenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT