Sport

Helmut Duckadam s-a săturat de războiul FCSB – CSA și spune lucrurilor pe nume: „Steaua n-a retrogradat! Ăia sunt mai afoni decât noi!”. Exclusiv

Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei și câștigător al Cupei Campionilor Europeni, a tranșat războiul dintre FCSB și CSA.
27.10.2021 | 10:27
Helmut Duckadam sa saturat de razboiul FCSB  CSA si spune lucrurilor pe nume Steaua na retrogradat Aia sunt mai afoni decat noi Exclusiv
Helmut Duckadam s-a săturat de războiul FCSB - CSA și spune lucrurilor pe nume: „Steaua n-a retrogradat! Ăia sunt mai afoni decât noi!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

În luna iunie a acestui an, Curtea de Apel București a emis soluția în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Judecătorii au decis că palmaresul din perioada 1947-1998 le revine celor de la CSA Steaua, în timp ce FCSB-ului îi revine palmaresul de după 2003. Decizia a fost una amplu comentată în spațiul public, având în vedere că palmaresul din perioada 1998-2003 a fost lăsat, practic, în „aer”.

Helmut Duckadam s-a săturat de războiul FCSB – CSA și spune lucrurilor pe nume

Pentru „Eroul de la Sevilla” lucrurile sunt foarte clare și susține că CSA Steaua este o echipă nou-înființată și nicidecum continuatoarea formației care, în 1986, cucerea Cupa Campionilor Europeni.

ADVERTISEMENT

Totodată, acesta critică decizia pe care judecătorii de la Curtea de Apel București au luat-o în procesul pentru palmares.

„Eu n-am nimic cu CSA Steaua. O să merg și la ei la meciuri, dar n-am nicio legătură cu ei. Am mai spus-o, e o echipă nouă. Sigur că echipa e una, clubul e altceva.

ADVERTISEMENT

Toată lumea spune «Steaua Armatei nu știu ce…», dar n-are nicio legătură una cu alta. Clubul a avut performanțe cu echipa veche, asta e o echipă nou-înființată, e ceva nou.

Nu poți să legi această echipă de gloriile Ion Voinescu, Apolzan, Ion Alecsandrescu și așa mai departe. CSA a jucat în Europa? Nu. Păi, și atunci, care echipă poate să fie Steaua? FCSB este echipa care a continuat, care a jucat în Europa, cealaltă este o echipă nou-înființată. Aia e o echipă nouă, n-ai cum s-o legi de Vasile Iordache, de echipa aia.

ADVERTISEMENT

FCSB este echipa care o continuat cu Pițurcă antrenor, cu Lăcătuș antrenor, cu fotbaliști care au jucat, cu Rădoi, cu ceilalți jucători au continuat. Ce a spus Judecătoria, ce s-a hotărât… cu Talpan, netalpan, aia e altceva. Steaua n-a retrogradat, din câte știu eu, în istoria ei. Nici n-a promovat, că n-avea unde. A jucat doar în Liga 1.

Helmut Duckadam: „Ăia sunt mai afoni decât noi!”

E logic. Se pune de ani de zile aceeași întrebare: «Care e Steaua?». Păi, se știe care e. Numai unul care vrea să fie frumos în fața suporterilor de la CSA spune că aia e Steaua. Aia e o echipă nouă, n-avem ce să mai discutăm.

ADVERTISEMENT

Nici ăia nu știu (n.r. judecătorii). Ăia sunt mai afoni decât noi. Au lăsat câțiva ani în suspensie. Adică mergem la judecători să-i întrebăm de fotbal? Aia a fost o prostie, o ambiție. Nici lumea fotbalistică din Europa nu mai știe ce se întâmplă la noi”, a declarat Helmut Duckadam, în exclusivitate, pentru FANATIK.

În prezent, CSA Steaua se află pe locul 6 din Liga 2, cu 21 de puncte obținute. Însă, în acest sezon, echipa Armatei nu are drept de promovare în primul eșalon, deoarece regulamentul nu permite prezența unui club departamental în Liga 1.

De cealaltă parte, FCSB se poziționează pe locul 3 din Liga 1, cu 24 de puncte.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Argeș: 2,05 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT