Sport

Cum a fost umilit chiar de ziua lui Helmut Duckadam de către Steaua, clubul pentru care a câștigat Cupa Campionilor!

Helmut Duckadam a împlinit 63 de ani, însă cei de la CSA Steaua nu au postat niciun mesaj de ziua "eroului" de la Sevilla! În schimb, echipa Armatei l-a prezentat în aceeași zi pe Hamutovski, fostul portar FCSB.
02.04.2022 | 16:56
Cum a fost umilit chiar de ziua lui Helmut Duckadam de catre Steaua clubul pentru care a castigat Cupa Campionilor
Helmut Duckadam, umilit de CSA Steaua. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam a împlinit 63 de ani pe data de 1 aprilie. Chiar dacă a primit sute de telefoane și mesaje, fostul mare portar nu a fost felicitat de cei de la CSA Steaua, echipă la care a scris istorie.

Cum a fost umilit chiar de ziua lui Helmut Duckadam de către Steaua!

Asta în condițiile în care Helmut Duckadam este artizanul celei mai mari victorii a fotbalului românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni a echipei Steaua. În finala din 1986 cu Barcelona, Duckadam a apărat patru penalty-uri, care au deschis drumul spre trofeu.

ADVERTISEMENT

Replica Cupei Campionilor Europeni se regăsește în Ghencea, oficialii echipei Armatei se laudă cu trofeul, însă niciun mesaj de ziua lui Helmut Duckadam, deși ceilalți “eroi” de la Sevilla sunt sărbătoriți și, cei dispăruți, comemorați.

De ziua lui Duckadam, CSA Steaua a prezentat un fost portar de la FCSB!

Motivul ar putea să îl reprezinte declarațiile lui Helmut Duckadam care s-a situat pro-FCSB în războiul pentru marcă și palmares cu cei de la CSA Steaua. În plus, Duckadam a fost până în iunie 2020 angajat al lui Gigi Becali la FCSB.

ADVERTISEMENT

În aceeași zi, cei de la CSA Steaua au prezentat la echipă un fost portar al celor de la FCSB: Vasili Hamutovski. Fostul fotbalist din Belarus este noul antrenor al Academiei Steaua. Hamutovski a evoluat între 2003 și 2006 la FCSB, perioadă în care echipa se numea Steaua București.

De ziua lui Duckadam, cei de la CSA Steaua au prezentat la echipă un fost fotbalist de la FCSB, dar nu i-au transmis niciun mesaj jucătorului care a adus cea mai mare performanță din istoria clubului doar pentru că a avut declarații pro-FCSB. Poate fi o greșeală de strategie.

ADVERTISEMENT
Hamutovski, prezentat de CSA Steaua de ziua lui Duckadam
Hamutovski, prezentat de CSA Steaua de ziua lui Duckadam

Duckadam, declarații fără echivoc: “FCSB este echipa care a continuat, care a jucat în Europa, cealaltă este o echipă nou-înființată”

Helmut Duckadam a declarat într-un interviu acordat pentru FANATIK în luna octombrie a anului trecut că CSA Steaua nu are cum să fie continuatoarea Stelei pentru că vorbim de o echipă nouă, înființată în 2017:

“Eu n-am nimic cu CSA Steaua. O să merg și la ei la meciuri, dar n-am nicio legătură cu ei. Am mai spus-o, e o echipă nouă. Sigur că echipa e una, clubul e altceva. Toată lumea spune ‘Steaua Armatei nu știu ce…’, dar n-are nicio legătură una cu alta.

ADVERTISEMENT

Clubul a avut performanțe cu echipa veche, asta e o echipă nou-înființată, e ceva nou. Nu poți să legi această echipă de gloriile Ion Voinescu, Apolzan, Ion Alecsandrescu și așa mai departe. CSA a jucat în Europa?

Nu. Păi, și atunci, care echipă poate să fie Steaua? FCSB este echipa care a continuat, care a jucat în Europa, cealaltă este o echipă nou-înființată. Aia e o echipă nouă, n-ai cum s-o legi de Vasile Iordache, de echipa aia.

“Aia e o echipă nouă, n-avem ce să mai discutăm”

FCSB este echipa care o continuat cu Pițurcă antrenor, cu Lăcătuș antrenor, cu fotbaliști care au jucat, cu Rădoi, cu ceilalți jucători au continuat. Ce a spus Judecătoria, ce s-a hotărât… cu Talpan, netalpan, aia e altceva. Steaua n-a retrogradat, din câte știu eu, în istoria ei. 

E logic. Se pune de ani de zile aceeași întrebare: «Care e Steaua?». Păi, se știe care e. Numai unul care vrea să fie frumos în fața suporterilor de la CSA spune că aia e Steaua. Aia e o echipă nouă, n-avem ce să mai discutăm.

Nici ăia nu știu (n.r. judecătorii). Ăia sunt mai afoni decât noi. Au lăsat câțiva ani în suspensie. Adică mergem la judecători să-i întrebăm de fotbal? Aia a fost o prostie, o ambiție. Nici lumea fotbalistică din Europa nu mai știe ce se întâmplă la noi”, a declarat Helmut Duckadam pentru FANATIK.

Duckadam, cel mai bun fotbalist român în 1986!

Cei de la FCSB au postat pe pagina de Facebook un mesaj de felicitare pentru Helmut Duckadam cu ocazia zilei de naștere. Dacă a fost “uitat” de echipă, fostul portar a fost felicitat de foștii colegi de generație:  “M-au sunat colegi, foști colegi, foști adversari, Lăcătuș, Tătăran, Iovan, Bumbescu, Andone, foarte mulți”, a spus Duckadam.

FCSB, mesaj de ziua lui Duckadam
FCSB, mesaj de ziua lui Duckadam

Helmut Duckadam a fost numit cel mai bun fotbalist român în 1986, anul în care Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

  • 61 de ani are Helmut Duckadam
  • 4 penalty-uri a apărat portarul în finala CCE de la Sevilla din 1986 (Steaua – Barcelona 2-0)
ADVERTISEMENT