Fotbal intern

Helmuth Duckadam a identificat noul portar al naționalei: „Mirel Rădoi trebuie să forțeze cu tinerii!”

11.01.2021 | 15:41
Helmuth Duckadam a identificat noul portar al nationalei Mirel Radoi trebuie sa forteze cu tinerii
Helmuth Duckadam a identificat noul portar al naționalei: „Mirel Rădoi trebuie să forțeze cu tinerii!” Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul mare portar al Stelei a găsit soluția pentru postul de portar la echipa națională. După retragerea lui Ciprian Tătărușanu, legendarul Helmuth Duckadam consideră că Ionuț Andrei Radu este soluția firească. 

Fostul titular al echipei naționale U21 din parcursul excelent de la Euro 2019 este acum la Internazionale Milano. Antonio Conte nu i-a oferit, însă, șansa de a debuta în Serie A. Cu toate acestea, Duckadam crede că Radu este cea mai bună soluție.

ADVERTISEMENT

O altă variantă considerată oportună de către „Eroul de la Sevilla” este Andrei Vlad, de la FCSB. Duckadam crede că Mirel Rădoi trebuie să accelereze promovarea tinerilor în prima reprezentativă a României.

Helmuth Duckadam a identificat noul portar al naționalei: „Nu contează că nu joacă titular”

Odată cu anunțul retragerii lui Ciprian Tătărușanu de la echipa națională, un nou subiect de discuție a început să îi creeze emoții lui Mirel Rădoi. Selecționerul trebuie să identifice o nouă variantă de portar, iar misiunea sa nu este deloc una ușoară.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce Tătărușanu și-a anunțat retragerea, gândul multor suporteri s-a îndreptat către Costel Pantilimon și Silviu Lung Jr., însă și foștii goalkeeperi de la Manchester City, respectiv Astra Giurgiu, au declarat că nu vor mai evolua sub tricolor.

Chiar dacă există și variante de portari cu experiență, așa cum este cazul lui David Lazar sau Cristian Bălgrădean, fostul oficial al FCSB, Helmuth Duckadam, consideră că Ionuț Andrei Radu și Andrei Vlad sunt cele mai bune soluții.

ADVERTISEMENT

„Eu merg pe fotbalişti tineri, de perspectivă. În fotbalul românesc sunt portari foarte buni. Eu m-aş duce pe Radu. Ok, nu joacă, dar nici Tătăruşanu nu a jucat de vreo doi ani şi a fost foarte bun la echipa naţională. Andrei Vlad mai este o variantă, de la FCSB. Eu cred că Rădoi ar trebui să le dea încredere şi să forţeze puţin”, a declarat Duckadam potrivit as.ro.

Încă o reconstrucție la echipa națională? Duckadam: „M-am plictisit de ciuguleală”

Deși s-a vehiculat în ultimii ani tot mai des, ideea de reconstrucție la echipa națională nu a fost mereu una primită bine de publicul din România. Nostalgici după calificările și rezultatele din alți ani, românii au cerut rezultate.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam crede că soluția nu poate fi alta decât implementarea unui proiect menit să aducă rezultate pe termen lung, iar în viziunea sa, promovarea tinerilor este singura opțiune cu șanse de reușită pentru Mirel Rădoi.

„Mă aştept să se producă la un moment dat un schimb de generaţii masiv. Chiar dacă ratezi o calificare, e bine să joci. Dar să nu pui presiune pe antrenor şi pe echipă. În doi sau trei ani trebuie să facem o naţională cu care să te baţi cu oricine. Aşa, să mergem la ciuguleală, eu m-am cam plictisit”, a mai spus fostul portar.

ADVERTISEMENT