Fotbal intern

Helmuth Duckadam desființează strategia FCSB: „Totul se bazează pe sclipiri, nu există joc de echipă”

18.12.2020 | 19:11
Helmuth Duckadam desfiinteaza strategia FCSB Totul se bazeaza pe sclipiri nu exista joc de echipa
ADVERTISEMENT

Deși a reușit să lege șapte victorii consecutive în Liga 1 și să îi „fure” pentru scurt timp fotoliul de lider Universității Craiova, FCSB nu a reușit să îl impresioneze pe Helmuth Duckadam.

Fostul președinte de imagine al roș-albaștrilor crede că strategia clubului patronat de Gigi Becali este una deficitară, deoarece nu se bazează pe un joc colectiv, ci pe reușite individuale.

ADVERTISEMENT

Duckadam a lăudat adversarele FCSB și crede că CFR și Universitatea Craiova sunt echipe mult mai solide și mai pregătite pentru lupta la titlu.

Helmuth Duckadam desființează strategia FCSB: „Nu poți face față atâtea etape”

Fostul mare portar, Helmuth Duckadam, a vorbit despre șansele la titlu ale fostei sale echipe, FCSB. După ce a fost timp de ani buni angajatul clubului patronat de Gigi Becali, Duckadam s-a îndepărtat de roș-albaștri odată cu plecarea din funcția de președinte de imagine.

ADVERTISEMENT

El i-a criticat din nou pe cei de la FCSB și a contestat maniera de abordare a partidelor de către formația lui Toni Petrea. Fostul portar crede că jocul fostului lider depinde prea mult de sclipirile individuale ale fotbaliștilor talentați din atac. De asemenea, el este de părere că lotul este prea subțire pentru a face față unei curse de lungă durată pentru titlu.

„După meciul de la Cluj (n.r CFR – FCSB 2-0), o văd pe Craiova favorită. Din păcate, am văzut diferențe mari de lot. Clujul poate juca fără 5 titulari și să alinieze un prim 11 fantastic, redutabil, ceea ce la FCSB nu e cazul.

ADVERTISEMENT

Lipsește și Miron în seara asta, e important (n.r. la meciul U Craiova – FCSB). Să ne uităm ce bancă are FCSB-ul. Aici e o problemă mare, că nu poate veni cu nimic în plus la un moment dat.

Se așteaptă o sclipire a lui Man, a lui Coman, poate Moruțan. Din păcate, la FCSB se merge pe această strategie. Nu văd un joc al echipei, deci totul se bazează pe o sclipire a unui jucător sau a celuilalt. Acest lucru merge cât merge, pentru că dacă nu ai o echipă cu un joc elaborat, nu poți face față atâtea etape”, a spus Duckadam la Digisport.

ADVERTISEMENT

Partida Universitatea Craiova – FCSB va avea loc în etapa 14-a a Ligii 1. Cu o victorie, echipa lui Toni Petrea poate reveni pe primul loc al clasamentului, pierdut în urma înfrângerii cu 0-2 de la Cluj. De partea cealaltă, oltenii lui Corneliu Papură luptă pentru a se distanța la patru puncte de urmăritoarele FCSB și CFR Cluj. O victorie în meciul cu FCSB le-ar asigura oltenilor titlul de campioană de toamnă.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,75 este cota pentru “marchează ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT