Fotbal intern

Helmuth Duckadam e scandalizat de arbitrajul de la FCSB – Clinceni: „Catastrofal! E strigător la cer!”. Exclusiv

08.02.2021 | 18:23
Helmuth Duckadam e scandalizat de arbitrajul de la FCSB  Clinceni Catastrofal E strigator la cer Exclusiv
ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam a fost scandalizat de mai multe faze de arbitraj de la FCSB – Clinceni și consideră situația arbitrajului românesc de-a dreptul catastrofală.

Olimpiu Moruțan a cerut nu mai puțin de două lovituri de pedeapsă în partida pierdută cu 1-0 în fața celor de la Academica Clinceni. De cealaltă parte, ilfovenii puteau primi și ei un penalty la un presupus fault al lui Iulian Cristea într-un duel aerian cu atacantul bulgar Tsvetelin Chunchukov.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam consideră că arbitrajul de la această partidă, ca de altfel la toate meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 sunt pur și si simplu castastrofale, lucru acuzat și de managerul general al FCSB, Mihai Stoica.

Helmuth Duckadam crede că VAR e singura soluție pentru Liga 1: „Nu se mai poate cu atâtea greșeli!”

Helmuth Duckadam a fost extrem de dezamăgit de maniera de arbitraj de la partida dintre FCSB și Academica Clinceni, pe care a catalogat-o drept foarte slabă: „Aseară a fost un arbitraj foarte slab”, deși nu a vrut să comenteze cele trei faze la care cele două echipe au cerut penalty.

ADVERTISEMENT

Pe Arena Națională s-a produs un rezultat bombă, care l-a dezamăgit extrem de mult pe patronul FCSB, Gigi Becali, învins de foștii săi jucători Florin Gardoș, Adi Popa, Raul Rusescu și Paul Pârvulescu, care au făcut spectacol total la vestiare după finalul partidei.

Fostul președinte de onoare al FCSB consideră că fazele la care Olimpiu Moruțan a cerut în două rânduri penalty au fost judecate castrofal de către centralul Laurențiu Rusandu: „Catastrofale! Catastrofale! Nu, nu… nu avem ce să mai vorbim despre arbitraje! Sunt pur și simplu catastrofale! Aseară a fost un arbitraj foarte slab”, a declarat fostul mare portar al Stelei în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
  • FCSB – Academica Clinceni 0-1 a fost arbitrat de Lucian Rusandu (39 de ani)

Helmuth Duckadam cere implementarea sistemului VAR: „E singura soluție!”

Helmuth Duckadam consideră că arbitrajul românesc se află într-o criză profundă, iar clasamentul din play-off și play-out va avea de suferit din cauza erorilor „cavalerilor fluierului”: „VAR-ul cred că este singura soluție. Oricum, anul ăsta dacă se continuă în ritmul ăsta, va fi influențat și play-off-ul și play-out-ul.

Fostul mare portar nu s-a oprit aici și a continuat să atace în termeni extrem de duri arbitrajele de la partidele din Casa Pariurilor Liga 1: „Pentru că nu se mai poate cu atâtea greșeli clare, penalty-uri neacordate, goluri date la care a fost fault. Nu! E ceva strigător la cer”, a mai spus fosta legendă a Stelei.

ADVERTISEMENT

Deși nu consideră că FCSB merita victoria, Duckadam crede că un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil. Despre erorile de arbitraj e sigur că Ion Crăciunescu îi va dreptate: „Domnul Crăciunescu vă va spune (n.r. râde). Steaua (n.r. FCSB) nu merita victoria, trebuia să se termine egal. Repet, arbitrajele sunt catastrofale”, a declarat Helmuth Duckadam în exclusivitate pentru FANATIK. Mihai Stoica i-a acuzat în mai multe rânduri pe cei de la CFR Cluj și Dinamo că au parte de arbitraje favorabile și i-a ironizat din plim pe rivali.

  • 48 de puncte are FCSB după 22 de partide
  • 47 de puncte are CFR Cluj după 21 de meciuri

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 9,75 este cota pentru „FCSB se califică în prelungiri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT