Fotbal international

Helmuth Duckadam explică penalty-ul de la Young Boys – CFR 2-1: ”A dat în compensație”

11.12.2020 | 16:22
Helmuth Duckadam explica penaltyul de la Young Boys  CFR 21 A dat in compensatie
ADVERTISEMENT

Fostul mare portar Helmuth Duckadam a explicat penalty-ul acordat de arbitrul francez Benoît Bastien la meciul Young Boys Berna – CFR Cluj 2-1 și consideră că a fost dat în compensație.

CFR Cluj a fost victima unei decizii scandaloase. În minutul 90+1, la scorul de 1-0 pentru ardeleni, central a dictat 11 metri la un duel pentru balon între Bălgrădean și Zesiger.

ADVERTISEMENT

Campioana României a fost eliminată din Europa League în urma acestei decizii, iar antrenorul Edi Iordănescu l-a acuzat în termeni duri pe arbitru.

Penalty-ul de la Young Boys – CFR 2-1, contestat de Helmuth Duckadam

”Toată lumea analizează faza penalty-ului. Părerea mea e că nu a fost penalty. Arbitrul a dat acel penalty în compensaţie cu golul marcat de CFR. Cu toţii am văzut că a fost din offside”, a explicat Helmuth Duckadam penalty-ul acordat de Banoît Bastien la meciul Young Boud – CFR Cluj 2-1.

ADVERTISEMENT

”Atunci, omul a dat în compensaţie. Nu comentez ieşirea lui Bălgrădean. În momentele alea spui vrute şi nevrute. În urma acestui gest a venit şi eliminarea”, a declarat fostul portar pentru Telekom Sport.

”CFR-ul este la finalul unui ciclu cu trei ani de câştigare a campionatului, calificări în grupe. CFR-ul a trecut de o fază. Ei, la un moment dat, ar trebui să schimbe o mare parte din echipă.

ADVERTISEMENT

Au jucători care au peste 30 de ani, chiar peste 35. S-a încheiat un ciclu. Nu va fi uşor pentru Edi Iordănescu. CFR este o echipă cu multă experienţă, dar şi cu jucători mai în vârstă la care se simte uzura”, a încheiat Duckadam.

FANATIK l-a contactat pe Adrian Porumboiu și fostul mare arbitru vasluian l-a criticat nu atât pe arbitrul din Franța, cât pe portarul Cristian Bălgrădean, care a greșit, în opinia sa, la ieșirea care a întors soarta meciului și a calificării.

ADVERTISEMENT

Un alt fostul mare arbitru român, Ion Crăciunescu, a adus acuze grave după întâlnirea de la Berna, care a dus la eliminarea campioanei României din Europa League, și crede că arbitrilor le este frică să nu greșească împotriva formațiilor elevețiene.

ADVERTISEMENT