Sport

Helmuth Duckadam, fără milă după eliminarea CFR-ului din Liga Campionilor: „E neputință”

„Eroul de la Sevilla” a taxat în termeni extrem de duri prestația elevilor lui Marius Șumudică din returul cu Young Boys Berna: „E neputință”.
11.08.2021 | 00:28
Helmuth Duckadam fara mila dupa eliminarea CFRului din Liga Campionilor E neputinta
ADVERTISEMENT

Deși spera să obțină un rezultat favorabil în ultima manșă a duelului din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj a suferit o înfrângere usturătoare scor 1-3, pe terenul campioanei Elveției, Young Boys Berna.

Imediat după fluierul final al partidei, Helmuth Duckadam s-a lansat într-o adevărată tiradă la adresa elevilor lui Marius Șumudică, pe motiv că nu au încercat să practice un joc mai ofensiv, în special în repriza secundă, când adversarii conduceau deja cu 2-1 și nu păreau dornici să forțeze.

ADVERTISEMENT

Dacă pe Young Boys o mai desparte doar o „dublă” cu Ferencvaros (Ungaria) de grupele cele mai importante competiții intercluburi, ardelenii își continuă parcursul european în play-off-ul Europa League, unde îi așteaptă sârbii de la Steaua Roșie Belgrad. Aceștia au fost eliminați surprinzător de Sheriff Tiraspol, scor 2-1 la general (Republica Moldova).

Helmuth Duckadam nu are milă de CFR după eliminarea din Liga Campionilor

Ce m-a surprins în repriza a doua este că CFR n-a reușit să forțeze, să marcheze un gol, să ajungă la un 3-2, să mai aibă șanse la prelungiri. Aici cred că s-a oprit filmul.

ADVERTISEMENT

CFR n-a putut să forțeze. Aici e nivelul nostru. Am rămas uimit. Totuși, ai pauză. Ai greșit, ești condus cu 3-1.

Nici Young Boys n-a mai forțat în repriza a doua, dar de ce nu forțezi tu? Aici cred că e neputință!”, a reacționat Helmuth Duckadam la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu, stupefiat de gafa lui Păun: „Nu poți să faci așa ceva!”

Dacă „Eroul de la Sevilla” s-a arătat deranjat de lipsa de reacție a CFR-ului în a doua repriză, Ilie Dumitrescu nu și-a putut explica gestul lui Adrian Păun. În minutul 63 al partidei, atacantul de 26 de ani a văzut al doilea cartonaș galben pentru lovirea mingii după fluierul arbitrului.

CFR a surprins adversarul cu un pressing avansat, o echipă agresivă, dar problema a fost atunci. Echipa s-a destabilizat în 2 minute. Asta înseamnă că au fost două greșeli pe faza defensivă, două greșeli în lanț.

ADVERTISEMENT

Meciul ar fi mers într-o altă direcție. Echipa a început foarte bine. Și psihologic a contat foarte mult. Factorul psihologic contează foarte mult. Pe început de joc am avut 3 situații bune, iar ei au fost fără șut pe poartă.

După care vine această acțiune, unde greșesc Camora și Manea. Apoi, Bouhenna își intră în rol. Cu un adversar puternic trebuie să eviți să faci foarte multe greșeli. Păun a greșit. Nu poți să-și lași echipa în 10 oameni. Ieșirea asta nervoasă nu-și are rostul. La nivelul ăsta nu poți să faci așa ceva!”, a explicat Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT