Fotbal intern

Helmuth Duckadam, laude la adresa lui Florin Niță: ”A făcut meciul carierei”

29.03.2021 | 13:20
Helmuth Duckadam laude la adresa lui Florin Nita A facut meciul carierei
ADVERTISEMENT

Fostul mare portar Helmuth Duckadam l-a lăudat pe Florin Niță pentru prestația avută în întâlnirea cu Germania și este de părere că acesta a făcut meciul carierei.

”Tricolorii” au fost învinși de nemți, scor 0-1, într-o partidă controlată autoritar de oaspeți și în care doar paradele de excepție ale lui Niță au făcut ca scorul să nu ia proporții.

ADVERTISEMENT

De altfel, goalkeeperul de la Sparta Praga a și primit  cea mai mare notă din partea FANATIK, el fiind urmașul de drept al lui Ciprian Tătărușanu în formația noastră.

Florin Niță, lăudat de Helmuth Duckadam

”Niță a făcut două partide foarte bune. Cea de aseară cred că e meciul carierei, a făcut un meci fantastic. Lui i se datorează faptul că rezultatul a fost atât de strâns. Undeva e bine că au fost multe ocazii fiindcă l-au ținut în priză”, au fost laudele lui Helmuth Duckadam pentru Florin Niță.

ADVERTISEMENT

”Mai ales că i-a reușit blocajul de la început fapt care i-a dat încredere. Apoi cred că i-a făcut plăcere să apere și să-și dovedească valoarea. Nemții au tratat unele momente cu lejeritate, dar asta nu îi scade cu nimic meritul lui Niță”, a declarat ”eroul de la Sevilla” la Pro X.

”Mi-a plăcut apărarea din repriza a doua chiar dacă Germania și-a creat în continuare ocazii. Mi-au plăcut Popescu, Chiricheș, Toșca pe stânga. Problema a fost la mijloc, nu în apărare”, a mai spus Duckadam.

ADVERTISEMENT

Mijlocașii, principalii vinovați de eșecul cu Germania

”Mă așteptam să joace Crețu. Cred că era un jucător care putea să blocheze culoarele și în stânga și în dreapta. În rest, mijlocul a dezamăgit, cei patru din faza de apărare au fost lăsați singuri și de aici superioritatea Germaniei și numeroasele ocazii.

Diferența de valoare s-a văzut, dar mă așteptam la mai mult de la mijlocași. Veneau foarte lăudați de la echipele de club și mă așteptam la altceva de la Stanciu, Mihăilă, Man…”, a continuat fostul portar.

ADVERTISEMENT

Duckadam vrea o schimbare de atitudine în Armenia

”Miercuri, diferența o va face determinarea. Armenia va fi arțăgoasă și va trebui să fim și mai arțăgoși ca ei și să punem osul la bătaie că de-aia mergem la națională. În momentul în care facem șase puncte, e foarte bine. Dacă făceam un egal cu Germania, era super bonus.

Dar noi mergem să câștigăm în Armenia. Dacă nu ne vom schimba atitudinea și nu vom găsi soluții de la mijloc în sus, va fi greu. Vreau să văd o altă atitudine a jucătorilor”, a încheiat Helmuth Duckadam.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,93 este cota pentru „1x” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT