Sport

Helmuth Duckadam, oaspete special al naționalei Românei în Elveția. UEFA, gest superb pentru „eroul de la Sevilla”. Exclusiv

Helmuth Duckadam va însoți delegația naționalei României în deplasarea din Elveția. Legenda Stelei, invitată de UEFA la Nyon.
18.05.2023 | 10:23
Helmuth Duckadam oaspete special al nationalei Romanei in Elvetia UEFA gest superb pentru eroul de la Sevilla Exclusiv
Meciul dintre Elveția și România se dispută la Lucerna pe 19 iunie. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam a rămas în istoria fotbalului drept singurul portar care a apărat patru penalty-uri consecutive într-o finală de Cupa sau Liga Campionilor. A intrat în Cartea Recordurilor și este cunoscut la nivel internațional, având un loc special inclusiv în Muzeul Fotbalului de la sediul UEFA din Elveția.

Helmuth Duckadam va însoți naționala României la meciul cu Elveția din preliminariile Euro 2024

FANATIK a aflat în exclusivitate că Helmuth Duckadam va face deplasarea în „Țara Cantoanelor” cu jucătorii lui Edi Iordănescu pentru meciul de pe data de 19 iunie.

ADVERTISEMENT

Fostul mare portar al Stelei nu va asista însă doar la meciul Elveția – România, fiind un nume cunoscut la nivel internațional după seara magică de la Sevilla: „Mă mai sună presa din Spania și din Italia. Cu siguranță, mă caută și acum. Și cu UEFA am mai avut corespondență”.

„Eroul de la Sevilla” a dezvăluit însă că va merge în Elveția pentru o vizită la UEFA, unde este invitat: „Chiar îmi doresc acum când joacă echipa națională la Lucerna să merg și eu. Vreau să ajung și eu la sediul UEFA, să văd după atâția ani acea poză care este acolo cu mine în mărime naturală la Nyon.

ADVERTISEMENT

Este o poză superbă din finala de la Sevilla și vreau să o văd pe viu”, a mai spus Duckadam, pentru site-ul nostru.

Helmuth Duckadam, la loc de cinste la sediul UEFA: „Poza mea e expusă alături de câștigători ai Balonului de Aur”

Helmuth Duckadam e pus la loc de cinste în muzeul de la sediul UEFA: „Este un fel de muzeu acolo, iar poza mea este expusă alături de alți câștigători ai Balonului de Aur și de foarte mult în timp îmi doresc să văd pe viu acea poză.

ADVERTISEMENT

M-am hotârăt dacă tot joacă echipa națională să fac două lucruri deodată”, a concluzionat „eroul de la Sevilla”, mândru de recunoașterea care i se aduce.

România are două deplasări dificile în luna lunie. Campania continuă pe 16 iunie cu meciul de la Pristina împotriva reprezentativei din Kosovo, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

Trei zile mai târziu, „tricolorii” se vor deplasa apoi în Elveția, pentru meciul cu liderul grupei, pe stadionul din Lucerna, pe 19 iunie, tot de la ora 21:45. România e pe locul doi în grupa I cu șase puncte după două meciuri (4-1, la egalitate cu Elveția (8-0).

ADVERTISEMENT