Sport

Helmuth Duckadam pune tunurile pe autorități: „Nu mi se pare corect ca eu să merg la Macedonia de Nord și 250 de alegători la Franța”

După Austria - Macedonia de Nord, a venit rândul meciului Franța - Elveția să stârnească nemulțumirea foștilor mari fotbaliști români: „Nu mi se pare corect”, a răbufnit Helmuth Duckadam.
28.06.2021 | 12:09
Helmuth Duckadam pune tunurile pe autoritati Nu mi se pare corect ca eu sa merg la Macedonia de Nord si 250 de alegatori la Franta
ADVERTISEMENT

Episodul jenant petrecut la meciul Austria – Macedonia de Nord, primul găzduit de România în cadrul Campionatului European, când Hagi, Popescu, Dorinel Munteanu și alți componenți ai „Generației de Aur” au luat loc la tribuna a doua, în timp ce „oficiala” era plină până la refuz cu oameni politici, pare să se repete și în optimile de finală ale competiției.

Mbappe, Kante, Griezmann și celelalte staruri din naționala Franței vor da piept, pe Arena Națională din Capitală, cu Elveția lui Shaqiri. Fiind vorba despre unul dintre cele mai importante dueluri ale acestei faze, Helmuth Duckadam s-a așteptat să primească o invitație din partea Federației și autorităților. Surpriză, însă!

ADVERTISEMENT

Nu mi s-a părut corect ca 250 de alegători, viitori alegători, să primească la Franța – Elveția și eu să merg la un meci cu Macedonia de Nord”, a răbufnit „Eroul de la Sevilla”, dezamăgit de această decizie.

Helmuth Duckadam dă de pământ cu FRF și autoritățile române

Da, am primit, dar n-am mai mers la meciul Ucraina – Macedonia de Nord. Nu mi s-a părut corect ca 250 de alegători, viitori alegători, să primească la Franța – Elveția și eu să merg la un meci cu Macedonia de Nord. Am zis că nu, adică nu era atât de interesant meciul încât să mă deplasez.

ADVERTISEMENT

Nu cred că FRF e singura vinovată, dar are o mare parte de vină. Mi se pare normal ca Guvernul, care a primit cu siguranță bilete, să nu-i dea un bilet lui Gică Popescu, care a fost consultatul tău în două Guverne.

Nu mi se pare normal ca Primăria Capitalei, care a primit probabil multe bilete, n-a fost în stare să dea și ea cinci bilete Federației, iar Federația să dea marilor sportivi.

ADVERTISEMENT

Eu cred că era un eveniment în care puteai să ieși în față cu cei mai mari sportivi ai tăi și să te mândrești cu ei. Aici cred că au greșit toți”, a declarat Helmuth Duckadam la Digi Sport.

Președintele UEFA va fi prezent la meci: „Este un mesaj de încredere”

În altă ordine de idei, Franța – Elveția va avea, totuși, un oaspete de seamă, în persoana Aleksander Ceferin, nimeni altul decât președintele forului continental, iar prezența sa îi poate aduce României un vot de încredere în demersul de a organiza pe viitor și alte „competiții de calibru”.

ADVERTISEMENT

Vreau să confirm prezenţa preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, mâine la Bucureşti, care a răspuns favorabil invitaţiei noastre și va asista, bineînţeles, la meciul din optimile de finală ale Campionatului European de pe Arena Naţională.

 Prezența sa în România este pentru noi un mesaj de încredere și un semn de recunoaștere în ceea ce privește organizarea Euro 2020, de care eu sunt foarte mulțumit.

Ne dă semne de încredere că vom putea organiza și alte competiții de acest calibru în viitor. Am primit un feedback pozitiv din partea tuturor echipelor naţionale care au fost la Bucureşti, din partea tuturor furnizorilor şi a tuturor celor angrenaţi.

Iar acest succes nu ar fi putut fi înregistrat dacă nu am fi beneficiat de peste 2.500 de persoane care au stat în spatele fiecărui meci organizat la Bucureşti”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT