Fotbal intern

Helmuth Duckadam răspunde atacului lui Gică Craioveanu: “M-a deranjat ce a spus! Să se uite pe Wikipedia să vadă câte campionate are UTA” EXCLUSIV

30.03.2019 | 15:57
Helmuth Duckadam raspunde atacului lui Gica Craioveanu Ma deranjat ce a spus Sa se uite pe Wikipedia sa vada cate campionate are UTA EXCLUSIV

Fostul portar de legendă al Stelei a intrat într-un conflict înaintea mecului dintre FCSB şi Craiova cu unul dintre numele de referinţă ale oltenilor. Helmuth Duckadam răspunde atacului lui Gică Craioveanu şi îi transmite acestuia un mesaj cu tâlc. În plus, Duckadam îi lansează o întrebare publică şi lui Cristi Balaj, fostul mare arbitru român, care susţinuse că partida dintre Astra şi FCSB a fost dubioasă.

Helmuth Duckadam răspunde atacului lui Gică Craioveanu! “Nu mă interesează care e adevărata Craiova sau câte echipe au în oraş”

Portarul care a scris istorie pentru România în finala Cupei Campionilor de la Sevilla a fost dezamăgit de reacţia lui Gică Craioveanu şi i-a răspuns acestuia într-un mod elegant. Totul plecase de la o întrebare ironică a lui Duckadam referitoare la Craiova. “M-a surprins ce a spus, mai ales că eu m-am văzut cu el acum trei săptămâni, când am mers la Madrid. În fine, asta e. Nu pot să fiu de acord cu faptul că România a fost pusă de Craiova pe harta Europei. Poate că nu ştie, dar UTA a fost, probabil, prima care a scos România în Europa, după eliminarea în 1970 a celor de la Feyenoord. Apoi, în 1972, tot UTA a scos-o pe Setubal şi a fost în sferturile de finală ale Cupei UEFA, unde a pierdut cu Tottenham, care mi se pare că apoi a şi câştigat trofeul! Să se uite pe Wikipedia şi să vadă că UTA are 6 campionate, apropo de provincie… E bine să nu exagerăm cu anumite afirmaţii.

Eu am spus într-un context “Cine e Craiova?”. Ei au făcut scandal că e pus Avram arbitru. Eu ştiu cine este Craiova, pentru că în ‘83 am avut de ales între Craiova sau Steaua. Am decis să vin în Bucureşti şi bine am făcut. Am jucat împotriva Craiovei Maxima, am avut o relaţie de amiciţie cu oamenii ei importanţi. Costică Ştefănescu, Ilie Balaci… Nu am nimic cu Craiova. Pe mine nu mă interesează care e adevărata Craiova. E problema lor câte echipe sunt la Craiova. Eu îmi menţin opinia că şi-au bătut joc de competiţie la acel meci cu Viitorul, folosind rezerva rezervelor au influenţat campionatul, iar acum vin să ceară că a fost un meci dubios la Astra. Şi noi am greşit când am făcut acel memoriu la UEFA împotriva lui Gică Hagi, a recunoscut-o şi patronul. M-a deranjat ce a spus Craioveanu, nu mi-a plăcut, dar nu vrea să continuăm polemica la nesfârşit”, a declarat Helmuth Duckadam pentru FANATIK.

Helmuth Duckadam
Helmuth Duckadam a avut un mesaj tranşant pentru Gică Craioveanu

Întrebare pentru Cristi Balaj: “Când era arbitru în activitate nu a văzut meciuri dubioase?”

Fostul goalkeeper a ţinut să îi adreseze o întrebare lui Cristi Balaj, fostul arbitru care afirmase că meciul dintre Astra şi FCSB a fost unul dubios. “Vreau să îi mai pun o întrebare lui Cristi Balaj: în toată cariera lui de arbitru nu a văzut meciuri dubioase? Singurul meci pe care l-a văzut mai dubios a fost Astra – FCSB… Îmi pare rău că îşi spune părerea acum, când s-a lăsat, trebuia să spună atunci, când era arbitru. Noi nu putem să ne exprimăm îndoieli asupra arbitrilor pentru că suntem chemaţi la comisii, amendaţi, suspendaţi. Eu îl respect, dar a fost hazardat. A pus paie pe foc, cum spune românul”, a afirmat Duckadam pentru FANATIK.

Imediat după partida de la Giurgiu, câştigată 2-0 de FCSB, Cristi Balaj a dezvăluit că i s-au părut dubioase câteva evenimente de pe teren. “Am mai avut impresia că există meciuri dubioase și când eram arbitru, doar că nu aveam dovezi. Am mai simțit astfel de meciuri. E dubios. Am anumite semne de întrebare. Văd marcajul de la primul gol. E inexistent. Inițial e bună poziționarea, apoi se îndepărtează de Gnohere. Nu ai niciun adversar în fața ta. Era în dreapta lui, știa unde e, apoi vine spre Bejan. Ce faci acolo?! Astra îmi place mult, dar eu nu i-am văzut niciodată jucând așa. A mai fost apoi în minutul 53. Bejan are mingea la picior în careu. În loc să degajeze, nici nu știu ce face. Înainte de faza asta ar fi trebuit să fie eliminat pentru un fault. Apoi, în minutul 74, râde de arbitru la faultul de eliminare asupra lui Man. Repet, nu zic că neapărat că a fost blat, dar a fost dubios”, a declarat Balaj, imediat după partida Astra – FCSB.