Sport

Helmuth Dukadam nu-l mai vrea pe Vlad în poarta FCSB: ”Aș vrea să apere Straton cu Dinamo”

Derby de România, FCSB – Dinamo, se joacă duminică, iar Helmuth Dukadam l-a nominalizat pe Straton pentru poarta roș-albaștrilor.
09.09.2021 | 12:01
Helmuth Dukadam nul mai vrea pe Vlad in poarta FCSB As vrea sa apere Straton cu Dinamo
ADVERTISEMENT

Fostul mare portar al Stelei, Helmuth Dukadam, a mărturisit că l-ar prefera pe Cătălin Straton în poarta vicecampioanei la meciul cu Dinamo, programat sâmbătă seara.

Opțiunea eroului de la Sevilla este oarecum surprinzătoare în condițiile în care a fost mereu de partea lui Andrei Vlad, titularul de drept în poarta celor de la FCSB, atunci când era criticat de patronul Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Argumentul lui Dukadam pentru titularizarea lui Straton în derby-ul cu Dinamo

Helmuth Dukadam crede că experiența lui Cătălin Straton (31 de ani) ar putea fi decisivă în disputa dintre FCSB și Dinamo. În plus, fostul mare portar consideră că titularul Andrei Vlad este obosit mental și că din această cauză a avut momente de slăbiciune în ultima perioadă.

”Dacă va juca Vlad, că nu știm. A avut două probleme la ultimul meci. Da, aș vrea să joace Straton la meciul ăsta. Cred că dacă îl forțezi prea mult pe Vlad după anumite greșeli, face o greșeală.

ADVERTISEMENT

Da, l-aș lăsa să se odihnească măcar un meci, să-l ajuți și psihic. Dacă va mai face o greșeală cu Dinamo, atunci iar e terminat de tot”, a explicat Duckadam, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Fostul oficial al FCSB a mărturisit și că nu înțelege de ce Dinamo la achiziționat recent pe portarul bulgar Plamen Iliev, în condițiile în care Mihai Eșanu a avut evoluții apreciate.

ADVERTISEMENT

”Iliev e un portar bun. Iliev n-a mai jucat demult, dar e un portar bun, cu experiență. Nici acolo n-am înțeles prea bine. Mie îmi place de Eșanu, care e tânăr”, a mai spus Duckadam, pentru sursa citată.

Cătălin Straton este apreciat și de Gigi Becali

Pus pe liber de Dinamo în toamna anului trecut, Cătălin Straton a primit imediat oferta din partea rivalei FCSB. A semnat pe un singur sezon și, deși nu a apărat decât în 5 partide în sezonul trecut, finanțatorul Gigi Becali a decis să-i ofere un nou angajament valabil până în vara anului viitor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în noul acord este stipulată şi o opţiune de prelungire prin care portarul de 31 de ani va putea să mai stea încă un an la formaţia roş-albastră.

În actualul campionat, Straton a apărat într-un singur meci, în egalul 1-1 cu UTA, din etapa a 3-a a Ligii 1, când, la rândul lui a greșit la golul arădenilor. Însă, gafele lui Andrei Vlad din ultimele partide ar putea reprezenta o nouă șansă pentru fostul dinamovist.

De-a lungul carierei Cătălin Straton s-a consacrat ca o soluție de rezervă pentru postul de portar la echipele la care a evoluat. Doar în perioada 2016-2019 a fost titular la ACS Poli Timișoara, respectiv Dunărea Călărași.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 2,07 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT