Fotbal international

Henrik Larsson, devastat de moartea fratelui său: “Nu este nicio rușine să spui că ai probleme mentale”

03.07.2020 | 14:27
Henrik Larsson devastat de moartea fratelui sau Nu este nicio rusine sa spui ca ai probleme mentale
ADVERTISEMENT

Fratele mai mic al lui Henrik Larsson a murit în 2009 din cauza unei supradoze de droguri: ”A fost un chin să joc în fiecare weekend știind dependența lui”.

Suedezul a evoluat în două sezoane pentru Barcelona și a reușit să câștige două campionate și o dată Liga Campionilor. Mai mult de atât, a dat două pase decisive în ultimul act contra lui Arsenal de acum 14 ani.

ADVERTISEMENT

Larsson are 48 de ani, iar în urmă cu mai bine de 10 ani trecea prin momnete dificile. Fostul atacant suedez a povestit în cadrul unui interviu pentru ”Lockdown Tactics Podcast” prin ce a trecut după moartea fratelui său mai mic, Robert, din cauza unei supradoze de droguri, în 2009.

Henrik Larsson a apelat la psiholog după moartea fratelui

Un psiholog a fost cel care l-a ajutat pe suedez să treacă peste momentul nefericit:

”Nu mă simțeam deloc bine și soția mi-a recomandat să cer ajutor de specialitate. Să-i vorbesc cuiva pentru a clarifica toate lucrurile ce mă frământau atât. M-am dus la cabinet și s-a rezolvat.

ADVERTISEMENT

Nu era deloc ușor să joc în fiecare weekend când mă gândeam la dependența fratelui meu. E important să poți împărtăși cu cineva suferința ca să te poată ajuta. Nu este nicio rușine să recunoști că ai probleme mentale și să discuți despre ele”, a spus Henrik Larsson. Fostul atacant  a mai evoluat în cariera sa pentru Feyenoord, Celtic și Manchester United și a câștigat în 2001 ”Gheata de Aur”, după ce a marcat 35 de goluri.

Fostul fotbalist a fost declarat cel mai bun marcator de 5 ori în campionatul Scoției și o dată în Cupa Uefa, de două ori fotbalistul anului în Suedia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, are în palmares un titlu de campion al Angliei cu Manchester United, o Supercupa Spaniei cu Barcelona, două titluri în Olanda cu Feyenoord. Totodată, a câștigat de patru ori campionatul în Scoția, o dată Cupa și de două ori Cupa Ligii cu Celtic și o dată Cupa Suediei.

În carieră a jucat cele mai multe meciuri pentru Feyenoord.  Larsson s-a retras în noiembrie 2009 din cariera de fotbalist.

ADVERTISEMENT