Fotbal international

Henrikh Mkhitaryan nu face deplasarea cu Arsenal în Azerbaidjan, din motive de securitate

02.10.2018 | 12:33
Henrikh Mkhitaryan nu face deplasarea cu Arsenal in Azerbaidjan din motive de securitate

Henrikh Mkhitaryan nu va juca pentru Arsenal împotriva celor de la Qarabag în Europa League. Armeanul nu face deplasarea cu Arsenal în Azerbaidjan din motive de securitate. Jucătorul a luat această decizie din cauza conflictului armat izbucnit între Armenia și Azerbaidjan, în urma căruia azerii le-au interzis armenilor să mai intre în țara lor. Mkhitaryan ar urma să rateze și finala Europa League, în cazul în care Arsenal va ajunge în această fază, meciul urmând să se dispute la Baku.

“Cetățenii Republicii Armenia, dar și cetățenii altor țări care se trag din armeni sunt interziși în Azerbaidjan. Dacă în pașaportul călătorilor sunt găsite indicii că aceștia au fost în regiunea Nagorno-Karabakh, cu excepția pașapoartelor diplomatice, vor fi interziși în Azerbaidjan”, a transmis Centrul pentru Libertate Politică.

Henrikh Mkhitaryan nu va juca în Azerbaidjan în partida Qarabag – Arsenal

UEFA a dat asigurări în urmă cu o lună că fotbalistul armean nu va avea probleme să obțină viza pentru această partidă. “Este o procedură standard a UEFA să trimită scrisori de susținere către federații, cluburi sau ambasade pentru a facilita obținerea vizelor pentru jucători, pentru a le permite acestora deplasarea în alte țări în scopul de a juca în competițiile organizate de forul european”, au scris oficialii UEFA.

“Mi-ar fi plăcut să poată face deplasarea alături de noi. Ar fi bine să putem găsi o soluție împreună, dar nu am apucat încă să vorbesc cu el”, a declarat tehnicianul Unai Emery, însă decizia a fost luată deja de jucătorul armean. Dacă lipsa lui în partida cu Qarabag nu este o tragedie, problema ar putea apărea în finala Europa League, în cazul în care Arsenal va ajunge până acolo. Asta pentru că finala acestei ediții a fost programată la Baku, în Azerbaidjan. Conflictul dintre cele 2 țări este unul vechi și a fost aplanat pentru o perioadă, însă a reizbucnit și continuă să facă victime de ambele părți.