News

Hepatita acută severă a afectat aproape 1.000 de copii, până acum! Europa este cea mai lovită

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că, până acum, aproape 1.000 de copii au fost afectați de hepatita acută severă, o boală extrem de gravă a ficatului.
25.06.2022 | 22:34
Hepatita acuta severa a afectat aproape 1000 de copii pana acum Europa este cea mai lovita
Organizația Mondială a Sănătății a făcut statistici cu privire la îmbolnăvirea copiilor de hepatită acută severî / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

OMS a anunțat că 33 de țări au anunțat 920 de cazuri probabil de hepatită acută severă la copii până în acest moment, numărul de îmbolnăviri fiind mai mare cu 270 în luna iunie față de luna mai a acestui an.

OMS a anunțat aproape 1000 de cazuri de hepatită acută severă la copii

Organizația Mondială a Sănătății, conform Reuters, citat de Mediafax, a anunțat că până acum au fost înregistrate 920 de posibile cazuri de hepatita acută severă în rândul copiilor, cu 270 mai multe decât în luna mai a lui 2022.

ADVERTISEMENT

Confirm statisticilor OMS, jumătate din cazurile înregistrate sunt în Europa, cele mai multe, 267, fiind în Marea Britanie. Statele Unite ale Americii au înregistrat, conform autorităților sanitare, aproximativ o treime din cazurile la nivel mondial în ceea ce privește îmbolnăvirea copiilor cu această boală.

La nivel mondial, acum, se desfășoară o investigație cu privire la motivele pentru care această boală misterioasă care provoacă afecțiuni grave ale ficatului și care provoacă o inflamație care nu poate fi controlată a apărut la copiii mici.

ADVERTISEMENT

Declanșarea epidemiei a avut loc, conform OMS, în luna aprilie a acestui an, primele cazuri fiind raportate în Europa, în Marea Britanie, iar de atunci a afectat zeci de țări din toată lumea. Conform statisticilor făcute până pe 22 iunie și care exclud patru țări, aproape jumătate din cazurile apărute sunt la băieți sub șase ani.

Ce ar cauza hepatita acută severă în rândul copiilor

Conform autorităților sanitare din Statele Unite ale Americii, hepatita acută severă în rândul copiilor ar fi cauzată de infecția cu un adenovirus, unul comun în copilărie. Conform Centrulului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), agenţia federală de sănătate publică din SUA, adenovirusul “tip 41”, care până în prezent era cunoscut pentru provocarea unor gastroenterite severe, ar provoca hepatita acută severă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, gravitatea bolii care afectează 920 de copii din tată lumea este foarte mare, iar 45 de dintre aceștia au avut deja nevoie de transplant hepatic, iar hepatita acută severă a provocat deja 18 decese, majoritatea pe continentul american.

Până acum, și în România a existat suspiciunea unor cazuri de hepatită acută severă la copii, dar Ministerul Sănătății a infirmat însă îmbolnăvirea lor după ce rezultatele analizele au fost interpretate medical.

ADVERTISEMENT

“Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”, a precizat Ministerul Sănătăţii în luna mai a acestui an.

ADVERTISEMENT