Hercule de România. Sîncrăian, bronzul de azi-noapte, prins dopat

Oana Pascaru   
in Stiri sportive
13/08/2016, 08:55
Hercule de România. Sîncrăian, bronzul de azi-noapte, prins dopat

Gabriel Sîncrăian a reuşit să obţină vineri seară, la haltere, la categoria de 85 de kilograme, medalia de bronz la Olimpiada de la Rio. Însă, în spatele succesului obţinut de sportiv stă o dramă pe care mulţi nu o cunosc.

Pentru că în 2013 Sîncrăian a fost prins dopat şi suspendat pentru doi ani după ce a fost testat antidoping iar substanţa descoperită a fost stanozolol.

În acel moment, preşedintele CSM Bistriţa, Adrian Moldovan a evitat să facă declaraţii pe baza celor întîmplate: “Tot ce pot spune că ceea ce se întîmplă e la nivel de Federaţie de Haltere, ei ştiu cel mai bine, nu a fost nimic la nivel de club. Dacă ei au descoperit o substanţă la control eu ce pot să spun, că nu e aşa?”

Sportiv de performanţă

Gabriel Sîncrăian are în palmares trei medalii de bronz la Europenele din 2012 (la categoria 85 kg) şi una de aceeaşi culoare la competiţia continentală din 2013 (la 96 kg). Sîncrăian a participat şi la JO de la Londra, dar a fost descalificat după trei ratări.

.

Ştirea MOMENTULUI

Manchester City – Huddersfield 5-1! Hattrick realizat de Aguero

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×