Fotbal intern

Hermannstadt are antrenor! Vasile Miriuță a fost prezentat oficial. FANATIK confirmat

Hermannstadt are antrenor Vasile Miriuta a fost prezentat oficial FANATIK confirmat
Vasile Miriuță a semnat cu Minaur Baia Mare. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Vasile Miriuță va reveni pe banca tehnică a celor de la Hermannstadt, club rămas fără antrenor după demisia lui Eugen Neagoe. Din informațiile FANATIK, Miriuță se află la Sibiu în această perioadă iar marți dimineață va semna contractul cu formația aflată pe locul 10 în Liga 1.


UPDATE, 7 ianuarie, ora 11:43 / Hermannstadt a anunțat oficial că Vasile Miriuță este noul antrenor al echipei. ”Vasile Miriuță a fost (re)instalat astăzi în funcția de antrenor principal al A.F.C. Hermannstadt!”.

ADVERTISEMENT

”Tehnicianul în vârstă de 51 de ani a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon, cu drept de prelungire pentru încă un an competițional. Tehnicianul originar din Baia Mare revine astfel la A.F.C. Hermannstadt, după ce în sezonul trecut a condus echipa și a reușit să evite retrogradarea pe finalul campionatului”

”Alături de antrenorul principal, au revenit în stafful echipei Florin Berța, antrenor cu portarii, și preparatorul fizic Vlad Țăran, cel care a ocupat această funcție și în mandatul precedent al lui Vasile Miriuță”, se arată în comunicatul sibienilor.

Bine ai (re)venit, Vasile Miriuță!? Vasile Miriuță a fost (re)instalat astăzi în funcția de antrenor principal al…

Gepostet von FC Hermannstadt am Dienstag, 7. Januar 2020


Vasile Miriuță revine la Hermannstadt

Vasile Miriuță va fi de marți noul antrenor al celor de la Hermannstadt. Tehnicianul de 51 de ani este liber de contract de la începutul lunii octombrie, când s-a despărțit de maghiarii de la Kisvarda și va reveni în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Miriuță se află la Sibiu iar marți dimineață va semna o înțelegere cu Hermannstadt, formație pe care a mai pregătit-o în perioada octombrie 2018 – iunie 2019. Vasile Miriuță a fost antrenorul care i-a păstrat pe sibieni în prima ligă, reușind să câștige barajul cu Universitatea Cluj, după victorie cu 2-0 în deplasare și înfrângere la limită pe teren propriu.

Hermannstadt a rămas fără antrenor după ultimul meci din 2019, câștigat cu Poli Iași, scor 2-1. Pe 21 decembrie, Eugen Neagoe își anunța demisia la finele jocului, din cauza unor neînțelegeri cu membrii conducerii.

ADVERTISEMENT

Miruță preia echipa de pe locul 10

Hermannstadt a ocupat o bună perioadă de timp unul dintre locurile retrogradabile în liga secundă la finalul sezonului, însă perioada în care Eugen Neagoe a pregătit formația din Sibiu a fost prolifică din punct de vedere al punctelor.

În cele 11 partide în care a antrenat-o pe Hermannstadt, Neagoe a reușit să câștige 13 puncte, din două victorii și șapte rezutate de egalitate, și a lăsat echipa pe locul 10 în clasamentul competiției interne, la trei puncte de primul loc retrogradabil, ocupat de Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

La ultima experiență, la Kisvarda, Vasile Miriuță a câștigat patru dintre cele nouă meciuri în care a pregăti formația maghiară, înregistrând alte patru înfrângeri și o remiză.

  • 51 de ani are Vasile Miriuță
  • 23 de puncte are Hermannstadt după 22 de runde
ADVERTISEMENT