Fotbal intern

Strategie sau poliţă? De ce-l bagi pe Budescu dacă vrei să pierzi?

FCSB a pierdut la Sibiu, 0-3 cu Hermannstadt, în sferturile de finală ale Cupei României, iar Gigi Becali a declarat că el a decis ca echipa să iasă din competiţie.
01.03.2018 | 18:14
Strategie sau polita De cel bagi pe Budescu daca vrei sa pierzi
ADVERTISEMENT

La câteva minute după terminarea partidei de la Sibiu, Gigi Becali a declarat că el este principalul “vinovat” pentru eliminarea ruşinoasă a echipei sale. Deşi Dică era extrem de afectat de rezultat, dar şi de jocul alor săi, patronul a dorit să ia răspunderea de pe antrenor. Gigi a dezvăluit, cică, ce le-a transmis celor de la echipă înaintea partidei.

“Noi avem o strategie, nu ne jucăm, că mai stai 24 de ore, că stai să vedem… am jucat ca să nu se zică pe urmă că am desconsiderat competiţia. Cupa, este adevărat, nu era un obiectiv, dar puteam să jucăm să câştigăm. Dar aşa… hai să jucăm, hai să nu jucăm. Miercuri seară le-am zis să stea acolo, pe teren. Singurul obiectiv, dacă vedeţi că bagă alunecări să vă accidenteze, luaţi mingea să o daţi cu mâna! Budescu, ce fotbal să joace pe terenul ăla?”, a spus Becali după meci.

ADVERTISEMENT

Trei întrebări pentru stelişti

1. Dacă tot vrei să pierzi, cum spune Becali, de ce trebuie să-i titularizezi pe Bălaşa, Budescu, Man, Florin Tănase, Nedelcu, Florinel Coman, în mod normal în primul 11 la orice meci pe care Dică vrea să-l câştige? Şi mai intră şi Gnohere în partea secundă…

2. Cine era vinovat dacă vreunul dintre jucătorii importanţi ai echipei se accidenta grav pe terenul desfundat de la Sibiu? Patronul care a dat ordin sau Dică, omul care a făcut echipa?

ADVERTISEMENT

3. Ordinul lui Becali ca “roş-albaştrii” să piardă este un răspuns pentru FRF, care nu a amânat de la început meciul Stelei? Şi ce va face Becali dacă Burleanu şi oamenii săi vor interpreta declaraţia patronului ca o desconsiderare a competiţiei?

Cum a jucat FCSB în meciurile anterioare din Cupă

În prima fază a Cupei în care a intrat, FCSB a mers la Cluj, pentru meciul cu Sănătatea, echipă de liga a treia. Iată cum a jucat Dică partida de pe 25 octombrie 2017: Vlad – Pleaşcă, Larie, Jorje, Mario Mihai – Achim, Szecui – Golofca, D. Benzar, De Amorim – Man. Rezerve: Stăncioiu, Ardelean, Nicola, Stoica, Pacionel. La pauză au intrat Ardelean şi Pacionel, iar în minutul 60 şi Ianis Stoica, la doar 14 ani, care a şi închis tabela la 6-1!

ADVERTISEMENT

În optimile de finală, Dică şi băieţii lui s-au deplasat la Timişoara, unde au trecut cu 3-0 de ACS Poli. Formula roş-albastră: Vlad – Pleaşcă, Larie, Jorje, Mihai – Achim, Nedelcu – Golofca, D. Benzar, De Amorim – Gnohere. Schimbările: Coman, Man şi acelaşi Ianis Stoica, introdus şi acum, în meciul de la Sibiu.

Comparaţi echipele şi rezultatele. Primul 11 trimis în teren la Sibiu era o echipă făcută să se califice în semifinale. Sau nu? Se poate interpreta şi că FRF i-a plătit o poliţă lui Becali pentru susţinerea lui Lupescu, iar patronul i-a răspuns lui Burleanu cu un non-joc cu vedete, nu cu un non-combat? Se poate! Ce mize!

ADVERTISEMENT