Fotbal intern

Craiova a câştigat Cupa României! Primul trofeu după 25 de ani

Craiova a castigat Cupa Romaniei Primul trofeu dupa 25 de ani

Hermannstadt – U Craiova a fost ultimul act al Cupei României. Finala s-a jucat la Bucureşti, pe Arena Naţională, unde au venit 30.000 de fani, iar oltenii s-au impus cu scorul de 2-0, goluri Gustavo şi Mitriţă. Vezi toate detaliile complete ale meciurilor etapei și comentariul LIVE accesând aplicația de mai jos!

Hermannstadt - Craiova
Hermannstadt – Craiova

UPDATE. Alexandru Mitriţă, cel care a marcat pentru 2-0, a fost desemnat jucătorul finalei şi a primit un trofeu de la preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a României, Răzvan Burleanu.

Gepostet von Fanatik.ro am Sonntag, 27. Mai 2018


Min. 90+3. Final de meci! Universitatea Craiova cucereşte Cupa României.

Min. 57: GOL CRAIOVA! Alexandru Mitriţă măreşte avantajul, după pasa lui Băluţă. – VEZI GOLUL AICI

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45: Finalul primei părţi.

Min. 29: GOL CRAIOVA! Gustavo deschide scorul după pasa lui Alexandru Mitriţă – VEZI GOLUL AICI.

Min. 20: Hermannstadt dă o replică bună oltenilor.

Min. 1: A început partida:


UPDATE, ora 20:15. Echipele de start:

CS U Craiova: Mitrovic, Ferreira, Răzvan Popa, Kelic, Gustavo, Mateiu, Băluţă, Bancu, Zlatinski, Martic, Mitriţă

Hermannstadt: Cabuz, Stoica, Dalbea, Petrescu, Herghelegiu, Boboc, Tătar, Crişan, Blănaru, Rusu, Coman


UPDATE, ora 19:50: Oltenii au ajuns la stadion:

? ECHIPA TA – Campioana Unei Mari Iubiri a ajuns la Arena Națională. Oltenii curg în valuri spre stadion. ?#BataliaPentruCupa #CampioniLaSuporteri

Gepostet von Universitatea Craiova am Sonntag, 27. Mai 2018


UPDATE, ora 17:23. Echipele probabile pentru finala Cupei României:

Hermannstadt: Căbuz – A. Coman, R. Crișan, I. Stoica, Pamfilie – Dâlbea, Boboc – Herghelegiu, B. Rusu, Curtean – Blănaru
Rezerve: Niga, P. Petrescu, Neagu, S. Lupu, Tătar, Monea, Danci. Antrenor: Alexandru Pelici

CS U Craiova: Mitrovici – R. Popa, Kelici, Tiago Ferreira – Martici, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo, Al. Băluță, Al. Mitriță
Rezerve: L. Popescu, Screciu, Glavina, F. Rossi, Andre Santos, Dimitrov, A. Burlacu. Antrenor: Devis Mangia

Arbitru: Marcel Bîrsan


Update. Oltenii se îndreaptă spre Bucureşti şi au făcut spectacol în gara din Caracal.

Suporterii lui CS U Craiova în gara din Caracal.
Suporterii lui CS U Craiova în gara din Caracal.

Update. Suporterii lui FC U Craiova, echipa deţinută de Adrian Mititelu, au vandalizat Gara Obor. Aceştia au scris mesaje împotriva formaţiei antrenate de Devis Mangia. VEZI FOTO ÎN GALERIE


Update. Suporterii echipei pregătite de Devis Mangia s-au adunat în gara din Craiova pentru a pleca spre Bucureşti. Oltenii au făcut un show de zile mari, au cântat şi au aprins torţe.

Spectacol în gara Craiova! ?

Gepostet von Universitatea Craiova am Sonntag, 27. Mai 2018


Update. Scandal înaintea finalei Cupei României! FCSB a fost scoasă de pe trofeu. Decizia luată de FRF


Update. Suporterii formaţiei Hermannstadt şi-au plănuit să se prezinte pe “Arena Naţională” îmbrăcaţi în tricouri roşii.


Update. Căpitanii celor două formaţii s-au pozat cu trofeul Cupei României.

Căpitanii celor două formaţii alături de Devis Mangia şi Alexandru Pelici.
Căpitanii celor două formaţii alături de Devis Mangia şi Alexandru Pelici.

Update. Echipele probabile pentru Hermannstadt U Craiova:

Hermannstadt: Căbuz – Coman, Pîrvulescu, Stoica, Tătar – Danci, Dâlbea – Hergheligiu, Rusu, Petrescu – Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici.

Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira – Dimitrov, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Gustavo, Băluţă, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.


Marcel Bîrsan va fi la centru, asistat de Adrian Ghinguleac şi Ciprian Danşa. Cătălin Popa va fi arbitrul de rezervă, iar Octavian Goga a fost desemnat observator. Vezi aici meciul

Hermannstadt – U Craiova LIVE STREAM Cupa României

Pentru echipa din Sibiu acesta este un sezon de excepţie! Au promovat în Liga 1 Betano şi în drumul lor spre finală au eliminat echipe tari din primul eşalon, printre care şi FCSB. Alexandru Pelici, antrenorul celor de la Hermannstadt, spune că prin calificarea în finala Cupei României şi-a îndeplinit un obiectiv pe care şi l-a propus pe când s-a apucat de antrenorat: “În momentul în care am început cariera de antrenor, unul din obiectivele mele a fost să ajung să joc o finală de Cupa României”, spune Alexandru Pelici.

Dacă Hermannstadt s-ar impune în finală, ar fi pentru a cincea oară în istoria fotbalului românesc când o echipă din eşalonul secund ar lua Cupa României. Precedentele au fost Metalul Reşişa, după 2-0 cu Dinamo, în 1954, Arieşul Turda, după 2-1 cu Rapid, în 1961, Chimia Râmnicu Vâlcea în 1973 şi Rapid, în 1975, după 2-1 după prelungiri în 1975.

Oltenii şi-au pregătit tricouri speciale

Oltenii au tricouri speciale pentru finala Cupei României, inscripționate cu titlul noului imn al fanilor, “Așa e la Craiova”. În aceleaşi tricouri au susţinut şi antrenamentul oficial de dinaintea partidei. Şi cei 20.000 de suporteri olteni care vor veni la Bucureşti au pregătit acelaşi mesaj.

Hermannstadt - Craiova, în finala Cupei României. Tricourile pregătite de olteni
Hermannstadt – U Craiova, în finala Cupei României. Tricourile pregătite de olteni

Italianul de pe banca oltenilor abordează partida cu zâmbetul pe buze, zicând că pentru CS Universitatea Craiova nu este nicio presiune: “O finală e o finală şi cred că ambele echipe au aceeaşi şansă. Nu există niciun fel presiune. Va fi foarte frumos să jucăm pe un astfel de stadion, într-o astfel de atmosferă. Pentru mine e o satisfacţie în plus că vin atât de mulţi oameni să ne vadă. E un lucru extraordinar. Jucătorii merită toate felicitările pentru ceea ce au realizat în acest sezon şi eu nu îmi voi schimba opinia indiferent de rezultatul de mâine”, a spus Devis Mangia înaintea confruntării.

Partida Hermannstadt – U Craiova se va disputa de la ora 21:00 şi va fi transmisă în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.