Fotbal intern

Hermannstadt, campanie impresionantă de transferuri. Ultimul sosit e atacantul portughez Fabio Fortes

17.08.2020 | 13:20
Hermannstadt campanie impresionanta de transferuri Ultimul sosit e atacantul portughez Fabio Fortes
ADVERTISEMENT

Hermannstadt contrazice regula acestei perioade foarte plină de acalmie în privinţa operaţiunilor de mercato, ca urmare a crizei financiare provocate de pandemia de coronavirus şi face transferuri pe bandă rulantă.

Clubul, care acum este păstorit din punct de vedere administrativ de Ana Maria Prodan, este foarte activ şi caută formarea unui lot care să îi permită antrenorului spaniol Ruben Albes să atace play-off-ul, nu să se mai lupte pentru supravieţuire în play-out.

ADVERTISEMENT

Abia a fost cedat atacantul Gabriel Debeljuh la campioana CFR Cluj şi sibienii au şi făcut anunţul despre achiziţionarea înlocuitorului jucătorului croat cu o viteză impresionantă, semn că tandemul Prodan-Reghecampf chiar este implicat serios în a crea cele mai bune condiţii de performanţă.

Fabio Fortes e succesorul lui Gabriel Debeljuh, transferat la CFR Cluj

Succesorul lui Debeljuh are dublă cetăţenie, portugheză şi a Insulei Capului Verde şi are 28 de ani. Se numeşte Fabio Fortes şi aduce teribil de mult, nu doar ca asemănare de nume, cu fostul vârf al Mediaşului şi al Craiovei, Carlos Fortes, acum revenit în patrie.

ADVERTISEMENT

CV-ul lui Fabio Fortes este destul de plin, însă doar numele Vitoriei Guimaraes este cel care atrage atenţia, fiind fosta adversară a FCSB din play-off-ul Europa League din acest sezon. Ultima dată a jucat la Arouca, formaţie din liga a treia, unde a marcat 16 goluri, Arouca fiind o echipă care acum trei ani juca alături de Porto şi Benfica în prima divizie.

hermanstadt transferuri
Fabio Fortes a fost prezentat la Hermannstadt

Poate juca atacant, dar şi mijlocaş de bandă

Fabio Fortes este un jucător polivalent. Deşi ca alură pare mai degrabă un tanc, ale cărui şenile strivesc opoziţia apărătorilor adverşi, el se descurcă la fel de bine şi în compartimentul median, în banda dreaptă, ceea ce îi poate fi de folos antrenorului Ruben Alves.

ADVERTISEMENT

Fabio Fortes continuă seria achiziţiilor la gruparea de pe malul Cibinului şi perechea Prodan – Reghecampf susţine că abia când antrenorul va socoti că are toate posturile acoperite se vor încheia mişcările de trupe la Hermannstadt.

Încă trei jucători au ajuns până acum la Sibiu

Înaintea lusitanului au sosit deja sub comanda lui Ruben Alves puştiul de mare persectivă de la lotul U17 Luca Florică, fiul marelui afacerist Claudiu Florică, despre care s-a scris că ar fi fost interesat să cumpere Dinamo, experimentatul fundaş Adrian Scarlatache, cu un CV bogat atât în Liga 1 cât şi în afara graniţelor şi rapidul fundaş dreapta Claudiu Bellu-Iordache.

ADVERTISEMENT

Hermannstadt a stat multă vreme în zona periculoasă în sezonul recent încheiat, dar după venirea lui Ruben Alves a început o serie impresionantă de succese, care a dus-o departe de orice emoţii. Oricum, schimbarea sistemului competiţional, de la 14 la 16 echipe, ar fi rezolvat problema şi dacă echipa ar fi continuat să se afle în zona periculoasă.

ADVERTISEMENT