Fotbal intern

Hervin Ongenda a debutat la Botoşani! Laude pentru fostul jucător de la PSG

28.07.2018 | 00:21
Hervin Ongenda a debutat la Botosani Laude pentru fostul jucator de la PSG

Hervin Ongenda a debutat la Botoşani. Atacantul francez care a jucat până în 2017 la Paris Saint Germain a evoluat pentru prima dată la echipa antrenată de Costel Enache. Înainte să semneze cu Botoşani, acesta a stat în probe.

Ongenda a jucat în victoria moldovenilor din faţa nou-promovatei Hermannstadt, scor 2-0.

Hervin Ongenda a debutat la Botoşani

Atacantul francez a fost introdus de Costel Enache în minutul 70 în locul lui Lorand Fulop, iar fanii prezenţi pe Stadionul Municipal din Botoşani au savurat fiecare atingere de balon a jucătorului care a fost coleg la campioana Franşei cu Edinson Cavani şi Zlatan Ibrahimovic.

În minutul 83, Ongenda l-a lăsat pe Sebastian Chitoșcă singur cu portarul celor de la Hermannstadt, Cătălin Căbuz, după ce a strecurat mingea printre picioarele fundașului advers. În prelungiri l-a angajat pe Mihai Roman, însă acesta a reluat cu latul peste poartă.

Şi antrenorul echipei, Costel Enache, l-a lăudat la final de meci pe jucătorul francez: “Hervin e un jucător modest, implicat, care participă la antrenamente la fel cum o fac ceilalţi colegi, care nu are fiţe şi are o disponibilitate foarte mare la efort. A intrat pentru că el poate ajuta deja echipa. Nu l-am introdus ca să impresioneze pe cineva anume. E un jucător cu o calitate deosebită, şi chiar dacă este în urmă cu pregătirea fizică, pentru 20-30 minute cât a jucat astăzi a compensat prin viziune şi calitate tehnică. Ongenda este un fotbalist care crează emulaţie şi sunt convins că ne va ajuta mult”, a spus Costel Enache.

Planul lui Iftime cu francezul

Valeriu Iftime se aşteaptă ca pe viitor să-l vândă pe jucător pe bani mulţi: ”Hervin Ongenda poate fi un superfotbalist care nu stă mult la Botoșani. La anul îl vând în liga a 2-a din Anglia pentru 3-4 milioane de euro. Nu are Steaua bani de el. Dacă îi putem redimensiona toate calitățile, ajunge mare. Dacă îl va asculta pe Costel Enache, va fi revelația noului sezon. Din ce am auzit şi cât am văzut în pregătire, pare a fi tare, tare bun. E și un băiat ok. Se comportă excelent în cadrul grupului. E un pariu pentru mine”, a spus Iftime la un post de televiziune.

Vezi VIDEO aici

Hervin Ongenda a debutat la Botoşani. Atacantul francey preyentat în timpul unei conferințe de presă la care au asistat Croitoru și Manea
Hervin Ongenda a debutat la Botoşani. Jucătorul echipei din Moldova la prezentarea oficială