Fotbal intern

Hervin Ongenda, fost copil-minune al lui PSG, în probe la FC Botoşani

10.07.2018 | 15:45
Hervin Ongenda este în probe la FC Botoşani

FC Botoşani caută să îşi definească lotul înainte de debutul noului sezon şi îl are în probe pe fostul jucător al celor de la PSG, Hervin Ogenda.

Hervin Ongenda are 23 de ani şi este un mijlocaș ofensiv cu zeci de meciuri la naționalele de tineret și juniori ale Franței. Ongenda era favoritul lui lui Laurent Blanc, în perioada petrecută de acesta pe banca celor de la PSG. L-a debutat în prima echipă la vârsta de doar 18 ani, iar presa din Hexagon îl considera un viitor star al naționalei Cocoșului Galic. De-a lungul carierei el a mai evoluat pentru PSG, Bastia, Zwolle și Murcia.

“Este la noi în acest moment, se antrenează cu echipa. L-am ofertat, acum să vedem răspunsul lui. Așteptăm. Este în cantonament cu noi”, a spus Cătălin Anton, președintele lui FC Botoșani, pentru gsp.ro.

Pe lângă Hervin Ongenda, FC Botoşani mai are în probe un portar austriac

FC Botoşani îl mai are în probe, pe lângă Hervin Ongenda, şi pe portarul austriac de 25 de ani Martin Fraisl. “Jucătorul vrea să ramână la noi. Decizia o va lua astăzi antrenorul cu portarii. E o opțiune serioasă pentru noi. A venit in probe, dar mai avem și alte soluții. Vedem ce va decide staff-ul tehnic”, a mai Anton. Acesta ar putea să îi ia locul lui Alberto Cobrea, cel care a plecat de la FC Botoşani în această vară.

În schimb, FC Botoşani a perfectat şi două transferuri. Andrei Piţian revine în campionatul României, după ce a fost împrumutat de Astra la Apollon Limassol. El şi-a dat deja acordul pentru trecerea de la echipa giurgiuveană la moldoveni.

De asemenea, atacantul croat Marko Brekalo, în vârstă de 25 de ani, este în proporţie de 90 la sută jucătorul lui FC Botoșani. El a evoluat ultima data la HNK Sibenik. A mai jucat la Lokomotiva Zagreb sau NK Zelina. În sezonul trecut a marcat 5 goluri în 28 de meciuri în liga secundă din Croația.

16 meciuri are Ongenda pentru prima echipă a lui PSG

750.000 € este cota lui Ongenda conform transfermarkt.de