Fotbal intern

Hervin Ongenda, interviu de zile mari în presa franceză: “Nu ştiam că Botoşani există, dar am vrut să scap din Franţa”. Declaraţii superbe despre Zlatan

05.03.2019 | 14:25
Hervin Ongenda interviu de zile mari in presa franceza Nu stiam ca Botosani exista dar am vrut sa scap din Franta Declaratii superbe despre Zlatan

Mijlocașul echipei FC Botoșani, Hervin Ongenda, a acordat un interviu de zile mari în presa franceză în care a vorbit despre cum și-a relansat cariera în Liga 1 Betano, dar și despre perioada în care a fost coleg cu Zlatan Ibrahimovic la Paris Saint-Germain. Fotbalistul născut la Paris și care a prindea prima echipă în perioada când era antrenată de Laurent Blanc povestește ce i-a lispit pentru fi un star.

Hervin Ongenda, interviu de zile mari în presa franceză: ”Nu sunt multe lucruri de făcut la Botoșani”

”După Spania a fost o provocare să accepta oferta de la Botoșani. Un agent local i-a contactat pe impresarii mei pentru a-mi propune proiectul. Înainte de a primi propunerea nu știam nimic de oraș, nici nu știam că există. La început a fost puțin complicat, dar după câteva luni mi-am dat seama că toată lumea era drăguță cu mine, pe stradă, la club, la hotel”, a declarat fostul internațional francez de tineret pentru presa din Franţa.

”Mă simt bine la Botoșani. Trebuia să scap de Franța, de presiunea presei și să mă concentrez pe fotbal și pe muncă. Astăzi sunt fericit. Orașul este mic, iar atunci când terminăm antrenamentele mergem acasă sau facem o plimbare la mall. Sunt și câteva restaurante bune, dar trebuie să fim atenți deoarece se mănâncă foarte mult. Nu știu prea multe feluri de mâncare, dar îmi place unul bazat pe carne de vită, brânză și mămăligă”, a spus Hervin Ongenda în interviul acordat în presa franceză.

Hervin Ongenda în duel pentru balon cu Adrian Ropotan în meciul Concordia Chiajna - FC Botoșani
Hervin Ongenda în duel pentru balon cu Adrian Ropotan în meciul Concordia Chiajna – FC Botoșani

”Am fost lipsit de seriozitate și de aceea nu am reușit la PSG”

Fotbalistul francez a dezvăluit că nu s-a gândit niciodată la retragere deși a trecut prin momente dificile în carieră: ”Niciodată nu m-am gândit să renunț la fotbal. Eram sigur de mine și calitățile mele. Știam că la un moment dat va ieși soarele și pentru mine. Am muncit din greu pentru a reveni în fotbal. Știam că o voi lua de la zero, că este un nou început și că trebuie să muncesc de 100 de ori mai mult decât înainte”.

”Ibrahimovic s-a purtat frumos cu mine. E clar că prinzi încredere atunci când ajungi într-un grup iar un tip ca el te primește bine, a avut grijă de mine. Dar a fost o lipsă de seriozitate la mine, de aceea nu am reușit la PSG”, a mai povestit Ongenda. Întrebat care este visul său în fotbal, jucătorul Botoșaniului a răspuns: ”Nu am unul, visez doar să dau goluri. Când îmi voi termina treaba în România vrea să ajung la un club care să mă ajute să fiu și mai bun”.

FC Botoșani l-a transferat la începutul sezonului pe Hervin Ongenda, iar francezul a impresionat în Liga 1 Betano cu evoluțiile sale. În ultima perioada s-a scris că jucătorul de 23 de ani se află în atenția mai multor cluburi din România, printre care FCSB, CFR Cluj și U Craiova.