Fotbal intern

Hervin Ongenda la Chievo Verona! Valeriu Iftime confirmă transferul: „Da, îi dăm drumul!” + toate detaliile mutării! EXCLUSIV

03.01.2020 | 21:28
Hervin Ongenda la Chievo Verona Valeriu Iftime confirma transferul Da ii dam drumul  toate detaliile mutarii EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Hervin Ongenda va pleca de la FC Botoşani, iar viitoarea destinaţie este Chievo Verona. Valeriu Iftime, patronul formaţiei din nordul Moldovei, a confirmat pentru FANATIK prima plecare a iernii de la echipa antrenată de Marius Croitoru.

Valeriu Iftime îl lasă pe Hervin Ongenda să plece la Chievo Verona

Valeriu Iftime a vorbit pentru FANATIK despre transferul lui Hervin Ongenda la Chievo Verona. Omul de afaceri a susţinut că FC Botoşani va încasa o sumă imediat după perfectarea mutării, urmând ca echipa moldoveană să mai primească bani în funcţie de performanţele fotbalistului de 24 de ani.

ADVERTISEMENT

“Da, m-am hotărât, îi dau drumul lui Ongenda la Chievo. O să luăm ceva bani acum, când se face transferul. Vedem dacă mai luăm alţi bani şi pe unele clauze din contract”, a declarat Valeriu Iftime pentru FANATIK.

Câţi bani primeşte FC Botoşani pe transferul lui Hervin Ongenda la Chievo Verona

FANATIK a aflat că FC Botoşani va încasa 250.000 de euro pe transferul lui Hervin Ongenda la Chievo Verona, formaţie care ocupă locul 10 în Serie B. Italienii trag la promovarea în prima ligă din Italia, iar oficialii moldovenilor au toate motivele să fie fanii echipei de pe “Marc’Antonio Bentegodi”.

ADVERTISEMENT

În cazul unei promovări în Serie A, Chievo Verona va mai plăti o sumă în contul lui FC Botoşani pentru Hervin Ongenda, astfel că valoarea finală a transferului ar putea să ajungă la 400.000-500.000 de euro.

Hervin Ongenda a refuzat să mai semneze prelungirea contractului cu FC Botoşani

Chievo Verona a vrut să-l transfere pe Hervin Ongenda încă din vară, însă Valeriu Iftime nu l-a lăsat să plece. Din acest motiv, fotbalistul francez a anunţat că nu mai este dispus să-şi prelungească acordul cu FC Botoşani.

ADVERTISEMENT

“La Chievo îmi doream să ajung din mai multe motive. În primul rând, pentru că ținteau promovarea în Serie A, ceea ce era o șansă uriașă pentru mine. Pe lângă asta, să joc în Italia a fost tot timpul visul meu. Cei de la Chievo au formulat mai multe oferte de transfer și una de împrumut, pe care Botoșani le-a refuzat.

Botoșani poate să-mi ofere un contract de 50.000 sau 100.000 euro pe lună, tot nu voi semna, pentru că banii nu sunt o problemă. Nu joc pentru bani, fotbalul e pasiunea vieții mele și asta e tot ce vreau să fac”, spunea Hervin Ongenda.

ADVERTISEMENT

Chievo Verona trage la promovarea în Serie A

Chievo Verona a retrogradat în Serie B la finalul sezonului trecut, când a ocupat locul 20 în prima ligă din Italia. După 19 etape din actuala stagiune, echipa antrenată de Michele Marcolini ocupă locul 10, cu 26 de puncte, cu unul mai puţin faţă de Perugia, formaţie care ocupă locul 8, ultimul care duce în barajul pentru promovarea în Serie A.

ADVERTISEMENT