Fotbal intern

Hervin Ongenda pleacă în Italia. FC Botoșani va încasa 500.000 de euro

02.01.2020 | 14:29
Hervin Ongenda pleacă în Italia. FC Botoșani va încasa 500.000 de euro
Hervin Ongenda în meciul dintre Astra și FC Botoșani. Mijlocașul pleacă în Italia. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC Botoșani se va despărți în perioada de mercato din iarnă de Hervin Ongenda, fotbalist care pleacă să joace în Italia. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 24 de ani va semna în zilele următoare cu Chievo Verona, anunță gsp.ro.

Hervin Ongenda pleacă în Italia

Hervin Ongenda o să le bage moldovenilor în conturi o sumă destul de mare, ținând cont că acesta a ajuns liber de contract la gruparea antrenată de Marius Croitoru.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime s-a înțeles cu oficialii lui Chievo Verona pentru a-l lăsa pe Hervin Ongenda la gruparea din Serie B în schimbul sumei de 500.000 de euro. Mai mult, moldovenii vor păstra procente la revânzare din partea echipei din Italia.

Chievo l-a vrut și în vară pe Ongenda

Interesul celor de la Chievo pentru Hervin Ongenda nu este nou. Italienii au încercat să-l transfere pe fotbalistul francez și în vară, dar moldovenii erau nemulțumiți de faptul că italienii voia su plătească 150.000 de euro pentru acesta.

ADVERTISEMENT

Acela a fost momentul în care între Hervin Ongenda și FC Botoșani s-a produs ruptura, iar fotbalistul amenința că nu își va prelungi contractul cu gruparea finanțată de Valeriu Iftime.

Ongenda, scandal cu FC Botoșani

“Țin să vă anunț că nu mi-am prelungit contractul, așa cum a anunțat președintele clubului. Am încredere în agenții mei 100%, ei sunt familia mea. Ei m-au adus aici și mi-au resuscitat cariera.

Așa cum am spus de câteva ori, iubesc România, acest club și pe oamenii din Botoșani, mai ales pe fanii din acest oraș, care sunt incredibili. Dar vreau să plec pentru că este momentul să merg în altă parte și să văd și alte orașe, am refuzat deja câteva clubului.

ADVERTISEMENT

La Chievo îmi doream să ajung din mai multe motive. În primul rând, pentru că ținteau promovarea în Serie A, ceea ce era o șansă uriașă pentru mine. Pe lângă asta, să joc în Italia a fost tot timpul visul meu.

Azi, Botoșani poate să-mi ofere un contract de 50.000 sau 100.000 euro pe lună, tot nu voi semna, pentru că banii nu sunt o problemă. Nu joc pentru bani, fotbalul e pasiunea vieții mele și asta e tot ce vreau să fac. Am amintiri frumoase de la Botoșani, pe care le voi păstra tot timpul în inima mea

Cei de la Chievo au formulat mai multe oferte de transfer și una de împrumut, pe care Botoșani le-a refuzat. Așa că voi fi nevoit să rămân aici deoarece cei de la Botoșani nu vor să facă vreun efort.

ADVERTISEMENT

Dar rămân profesionist și o să stau până la finalul ccontractului, o să joc și o să dau tot ce am mai bun pentru acest club, deoarece iubesc acest sport, clubul, și vreau să-mi ajut colegii.

Un lucru este sigur: nu îmi voi prelungi contractul indiferent de ofertă, nu e vorba de bani, sunt doar alegeri pe care trebuie să le faci în viață, iar asta e una din ele. Chiar dacă asta ar însemna să devin șofer de autobuz in Botosani” a fost mesajul lui Hervin Ongenda pentru Pro X.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri