Fotbal international

Heung-Min Son a scăpat de armată! Fotbalistul lui Tottenham a câştigat Jocurile Asiei

01.09.2018 | 20:55
HeungMin Son a scapat de armata Fotbalistul lui Tottenham a castigat Jocurile Asiei

Coreea de Sud a câştigat Jocurile Asiei după o finală în care a trecut cu 2-1 de Japonia, în urma reprizelor de prelungire, iar Heung-Min Son se poate întoarce liniştit la Tottenham. Mijlocaşul asiatic ar fi trebuit să execute un stagiu militar de 21 de luni dacă nu se impunea în partida cu trupa niponă.

Legile din Coreea de Sud prevăd ca orice tânăr trebui să participe la un stagiu militar de aproape 2 ani până la împlinirea vârstei de 27 de ani, cu excepţia celor care aduc mândrie şi prestigiu ţării prin rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice sau Jocurile Asiei.

Coreea de Sud a învins Japonia în prelungiri la Jocurile Asiei

Partida dintre cele două formaţii s-a încheiat la egalitate, 0-0, în timpul regulamentar, iar Coreea de Sud izbutea să se impună în reprizele suplimentare după golurile înscrise de Seung-Woo Lee şi Hee-Chang Hwang, înainte ca Ayase Ueda să reducă din diferenţă. Heung-Ming Son a fost cel care a creat ambele goluri pentru echipa lui naţională şi a reuşit astfel să scape serviciul militar.

Son a scăpat de armată şi revine la Tottenham
Heung-Min Son nu va mai face armată după ce a câştigat Jocurile Asiei

Heung-min Son a fost achiziţionat Tottenhan de la Bayer Leverkusen în 2015 și a bifat 47 de goluri și 26 pase decisive în 141 partide disputate pentru trupa londoneză. Sud-coreeanul a mai evoluat în cariera sa la Hamburg SV, club care l-a crescut și l-a propulsat în fotbalul mare. Pentru națională, Son are 23 de goluri în 72 de selecții.

Jucătorul lui Tottenham a plâns la CM 2018

Heung-Min Son a marcat golul de onoare în meciul Coreea de Sud – Mexic 1-2, iar asiaticii sunt aproape de eliminarea de la Campionatul Mondial 2018. La finalul meciului jucat la Rostov, starul lui Tottenham a izbucnit în lacrimi. La vestiare, jucătorii antrenaţi de Shin Tae-yong au fost aşteptaţi de Jae-in Moon, preşedintele Coreei de Sud. Heung-Min Son a început din nou să plângă în momentul în care l-a văzut pe şeful statului cum încerca să-i consoleze pe colegii lui de la naţională.

“Nu îmi doream să plâng, dar când mi-am revăzut colegii nu am putut să mă mai opresc. Îmi pare rău pentru ei, mai ales pentru cei care sunt la primul Campionat Mondial. Au făcut o treabă foarte bună”, a declarat Heung-Min Son la momentul respectiv.

Mijlocaşul celor de la Tottenham a jucat un singur meci în sezonul 2018-2019 pentru Tottenham după care a fost nevoit să plece la Cupa Asiei alături de echipa naţională.

Tags: