Sport

Heung-Min Son e un adevărat globetrotter! A făcut înconjurul lumii de 6 ori în ultimii 3 ani

Fotbaliștii sunt nevoiți să joace un număr mare de meciuri într-un sezon și să parcurgă distanțe impresionante, iar aici Heung-Min Son e un adevărat globetrotter.
07.10.2021 | 10:17
HeungMin Son e un adevarat globetrotter A facut inconjurul lumii de 6 ori in ultimii 3 ani
ADVERTISEMENT

Starul lui Tottenham Hotspur a fost nevoit anul trecut să efectueze în țara sa natală, Coreea de Sud, stagiul militar obligatoriu.

Atacantul din Premier League consideră că experiența trăită în armată îl va ajuta foarte mult.

ADVERTISEMENT

Globetrotter-ul Heung-Min Son a parcurs 223.637 de kilometri

Sud-coreeanul Heung-Min Son este unul dintre cei mai buni și mai constanți jucători de la Tottenham, însă uneori evoluțiile sale nu se ridică la nivelul așteptărilor iar o cauză o poate reprezenta faptul că este un adevărat globetrotter, el fiind nevoit să parcurgă distnațe uriașe atunci când trebuie să ajungă la echipa națională.

Un raport al FIFPro, preluat de publicația germană Bild, arată că fotbaliștii sunt supuși unui sters fantastic din cauza faptului că sunt mai mereu pe drumuri și au un program extrem de aglomerat și cu puține pauze.

ADVERTISEMENT

Raportul se bazează pe date provenite de la 265 de jucători din 44 de ligi între iunie 2018 și august 2021. Conform acestor date, Heung-Min Son (29 de ani) a parcurs în această perioadă 223.637 de kilometri, ceea ce înseamnă de șase ori înconjurul lumii.

Tagliafico a zburat cel mai mult în ultimii 3 ani

Starul sud-coreean are peste 300 de ore de zbor și a fost nevoit să schimbe nu mai puțin de 204 fusuri orare. Toate acestea este clar că duc la un stres uriaș și afectează performanțele sportivului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă cifrele lui Heung-Min Son sunt icredibile, există un jucător care îl devansează într-un astfel de clasament. Este vorba de fundașul argentinian de la Ajax Amsterdam, Nicolas Tagliafico (29 de ani). Acesta a trebuit să parcurgă 258.000 de kilometri și 350 de ore de zbor.

La polul opus se află un alt jucător al ”lăncierilor, olandezul Daley Blind (31 de ani), care a parcurs ”numai” 88.000 de kilometri și 135 de ore de zbor în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Dzyuba, cele mai puține zile libere

În ceea ce privește zilele libere, lider este rusul Artem Dzyuba de la Zenit Sankt Petersburg, care în trei ani a avut doar 20 de zile de vacanță și asta deși FIFA recomandă 25 de zile libere, iar FIFPro chiar și cinci săptămâni pe an.

Mijlocașul spaniol de la RB Leipzig, Dani Olmo, a avut doar 23 de zile de vacanță în această perioadă, iar accidentarea care îl ține pe tușă în acest moment ar putea fi cauzată și de faptul că a jucat foarte mult și nu s-a putut odihni cum trebuie.

Prin urmare, FIFPro recomandă ca fiecare jucător să aibă cel puțin 28 de zile de pauză în vară și alte 14 zile în timpul sezonului. Numai că acest lucru pare aproape imposibil atâta timp cât FIFA își dorește un Campionat Mondial la doi ani, iar UEFA mai mule meciuri în Champions League.

ADVERTISEMENT