Sport

Hiannick Kamba, fotbalistul care și-a înscenat moartea, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

În 2016 Hiannick Kamba și-a înscenat propria moarte. Vreme de patru ani a stat ascuns. Următorii patru ani îi va petrece într-o închisoare din Germania.  
17.11.2021 | 19:53
Hiannick Kamba fotbalistul care sia inscenat moartea a fost condamnat la 4 ani de inchisoare
ADVERTISEMENT

Hiannick Kamba a fost condamnat la închisoare de un tribunal din Germania fiind acuzat că acuzat că în 2016 și-a falsificat moartea cu scopul de a încasa banii din polița de asigurare de viață.

Kamba a fost fotbalist la juniorii clubului Schalke 04 Gelsenkirchen, dar nu s-a impus în fotbalul din Bundesliga și a evoluat la mai multe echipe, ultima fiind VFB Hüls.

ADVERTISEMENT

În complicitate cu soția sa a încasat peste un milion de euro pe asigurarea de viață

Procurorii din Germania care au anchetat cazul după ce Hiannick Kamba a fost găsit în viață, muncind într-o fabrică de producătoare de energie electrică, au stabilit că fostul fotbalist și soția lui au înscenat moartea acestuia pentru a încasa banii din asigurarea de viață.

Anchetatorii susțin că firma de asigurări a plătit soției fostului fotbalist peste un milion de euro din cauza ”morții” lui.

ADVERTISEMENT

Dacă fostul fotbalist a refuzat să comenteze acuzațiile de fraudă și de înscenare a propriei morți, soția acestuia se declară în continuare nevinovată.

Acest lucru nu i-a sensibilizat deloc pe magistrați care au decis că cei doi trebuie să-și petreacă următorii 3 ani și 10 luni în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Moartea și învierea lui Hiannick Kamba

Fostul fotbalist Hiannick Kamba a fost declarat decedat pe 9 ianuarie 2016, în urma unui accident rutier petrecut în Congo, țara de origine a fostului apărător al lui Schalke 04.

Clubul la a cărui academie s-a format ca jucător a anunțat ”moartea” acestuia și a transmis condoleanțe familiei, iar soția lui Kamba a primit 350.000 de euro din partea firmei de asigurări de viață.

ADVERTISEMENT

Surpriză însă, patru ani mai târziu Kamba era descoperit întâmplător, în viață, într-o fabrică din Ruhr. La primele audieri fostul fotbalist a povestit anchetatorilor că ar fi fost abandonat de prieteni în mașină, după accident.

Fostul fotbalist a mai spus că în momentul în care și-a revenit nu mai avea asupra lui nici un fel de cat, nici telefonul mobil. Însă, până să fie descoperit în viață, Kamba a lăsat o serie de indicii care au trezit suspiciunea anchetatorilor.

Astfel, în 2018, anul în care a revenit în Germania, acesta s-a prezentat la ambasada Germaniei din Kinshasa, Congo susținând că a fost răpit. În cele din urmă a primit acceptul de a intra pe teritoriul Germaniei, țară în care se stabilise încă din perioada în care juca fotbal.

În 2018 s-a angajat în compania energetică unde a fost descoperit. Anchetatorilor au continuat să investigheze cazul, iar ulterior i-au deferit pe Kamba și soția acestuia justiției sub acuzația de fraudă.

ADVERTISEMENT