News

Hidroelectrica, anunț important pentru sute de mii de clienți. Când se face citirea indexului pentru luna martie 2023

Hidroelectrica, anunț important pentru sute de mii de clienți: cum și când se face citirea indexului pentru luna martie 2023.
21.03.2023 | 19:38
Hidroelectrica anunt important pentru sute de mii de clienti Cand se face citirea indexului pentru luna martie 2023
Hidroelectrica, anunț important
ADVERTISEMENT

Hidroelectrica, anunț important pentru clienți. Sute de mii de români au aflat, oficial, când se va face citirea indexului pentru luna martie 2023. Reprezentanții companiei au anunțat că această citire se va face în perioada următoare.

Hidroelectrica, anunț important pentru sute de mii de clienți

Conform Antena 3, în februarie citirea indexului la Hidroelectrica a fost 22 februarie 2023 – 26 februarie 2023. “Dorim să vă aducem totodată la cunoştinţă că, odată cu implementarea noului soft de facturare, au fost actualizate codurile locurilor de consum, acestea urmând a se regăsi înscrise pe facturile viitoare.

ADVERTISEMENT

Pentru a facilita această tranziţie, în următoarele luni puteţi transmite indexul autocitit folosind oricare din cele două coduri (cel vechi sau cel nou)”, transmitea Hidroelectrica luna trecută clienților. Bogdan Buciu, reprezentant al Hidroelectrica, a anunțat că aceste contoare vor fi citite în martie în perioada 24 – 28 martie.

În aceste condiții citirea și transmiterea indexului pare să intre în normal la Hidroelectrica, excepție fiind doar luna trecută, februarie. Peste 500.000 de români sunt în prezent clienți Hidroelectrica, astfel că sute de mii de oameni au strâmbat din nas când au văzut că facturile le întârzie luni de zile. Cu toate acestea, conform legii Hidroelectrica și-a anunțat restanțierii că pot opta pentru eșalonarea sumelor de plată pentru o perioadă de șase luni.

ADVERTISEMENT

”Facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor. Hidroelectrica ocupă a treia poziție în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră”, a transmis compania.

ADVERTISEMENT

Directorul Hidroelectrica Bogdan Badea asigura pe toată lumea spre finele lunii februarie că aceste facturi vor veni în curând și totul va reintra în normal, în condițiile în care mulți români așteptau facturile restante încă din iunie 2022. Mai mult, Hidroelectrica i-a asigurat pe clienți că vor primi facturile de două ori pe lună, pentru a face față plăților.

”Pentru a nu crea o presiune foarte mare pe clienți, trimițând mai multe facturi o dată, am stabilit o anumită periodicitate, astfel încât aceste facturi să vină în mod regulat către clienții casnici și ei să poată și achita. Dintr-o altă perspectivă, având în vedere prețurile competitive pe care Hidroelectrica le are, ar trebui să fie cele mai mici din piață”, a transmis Bogdan Badea, directorul companiei.

ADVERTISEMENT

Hidroelectrica ar trebui să le trimită clienților un calup de 10 facturi, restante din iunie, însă clienții vor primi doar câte două facturi maximum pe lună, pentru a se descurc în această situație nedorită. Facturile au întârziat pentru că Guvernul a reglementat piața de foarte multe ori și a schimbat regulile jocului din mers, astfel că toate companiile au fost nevoite să se adapteze.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink