News

Hidroxiclorochina lui Donald Trump crește numărul victimelor! Medicamentul minune a devenit unul de coșmar

25.05.2020 | 12:26
Hidroxiclorochina lui Donald Trump creste numarul victimelor Medicamentul minune a devenit unul de cosmar
ADVERTISEMENT

Hidroxiclorochina lui Donald Trump crește numărul victimelor! Medicamentul minune promovat de cel mai puternic om de pe planetă a contribuit din plin la numărul deceselor în ultima perioadă, conform unui studiu publicat de o echipă de cercetători.

Hidroxiclorochina lui Donald Trump crește numărul victimelor!

Oamenii de știință au tras un semnal de alarmă și spun că medicamentul nu ar mai trebui administrat pacienţilor bolnavi de COVID-19, cu excepţia unor medii de cercetare şi testare adecvate.

ADVERTISEMENT

Cercetarea, publicată online în jurnalul medical Lancet, nu reprezintă un test menit să evalueze medicamentul, dar arată că graba de a îl folosi ca remediu pentru coronavirus ar putea fi una nesăbuită.

Medicamentul minune a devenit unul de coșmar

De altfel, conform statisticilor, mai mulți medici au prescris hidroxiclorochina fără să aibă dovezi clinice că aceasta ar fi eficientă în tratarea bolii. S-a demonstrat, însă, că medicamentul produce iregularităţi în bătăile inimii. Singura dovadă a venit din partea lui Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Statelor Unite a promovat necugetat preț de câteva săptămâni bune hidroxiclorochina ca metodă de tratament împotriva noului coronavirus.

Omul care îi conduce pe americani a afirmat, la un moment dat, chiar că el însuşi ia medicamentul ca metodă de prevenţie.

ADVERTISEMENT

Se știe despre hidroxicolorochina că este, culmea, relativ sigură pentru pacienţii care suferă de malarie. Cu toate acestea, COVID-19 este o boală foarte diferită, spun cercetătorii. Aceștia au studiat peste 96.000 care au luat medicamentul împreună sau fără antibiotice, între 20 decembrie şi 14 aprilie.

Numărul deceselor printre cei cărora le-a fost administrată hidroxiclorochină a fost mult mai are decât printre cei care nu au primit medicamentul.

ADVERTISEMENT

1 din 6 pacienţi care au luat hidroxiclorochină, bolnavii fiind de COVID-19 au murit. La pacienţii care nu au luat medicamentul, mortalitatea a fost de 1 din 11. Oamenii de știință au descoperit și că pacienţii care au primit hidroxiclorochină au suferit aritmii cardiace serioase

 

 

 

 

ADVERTISEMENT