News

Higgins, interviu pentru FANATIK: “Plîngeam pînă să intru în arenă”

John Higgins e unul din starurile prezente la European Snooker Masters, turneu care se desfăşoară în această săptămînă în Bucureşti. De 4 ori campion mondial, Higgins a avut un meci...
06.10.2016 | 00:03
Higgins interviu pentru FANATIK Plingeam pina sa intru in arena
ADVERTISEMENT

John Higgins e unul din starurile prezente la European Snooker Masters, turneu care se desfăşoară în această săptămînă în Bucureşti. De 4 ori campion mondial, Higgins a avut un meci infernal în optimi desfăşurat împotriva lui Tom Ford, de care a trecut cu 4-3.

Ford a condus cu 2-3 şi a avut şansa să închidă meciul în frame-ul decisiv. Dar presiunea s-a văzut şi englezul a ratat şansa de a elimina unul dintre favoriţi. Higgins, la experienţa sa imensă,  a ştiut să gestioneze finalul şi s-a calificat în sferturi.

ADVERTISEMENT

După meci, scoţianul John Higgins (41 de ani) a acordat un interviu pentru FANATIK.RO în care a spus impresiile sale despre turneul bucureştean, dar şi despre realizările, regretele şi controversele sale din snooker.

– Salut John! Felicitări pentru victorie. Un meci foarte greu azi cu Tom Ford…

– A fost un meci foarte dificil, cu multe răsturnări. Avea şansa să cîştige, apoi a venit şi şansa mea. Greu, multă presiune. Din fericire pentru mine, am reuşit “să curăţ” la final şi sînt foarte fericit.

ADVERTISEMENT

– Au fost multe emoţii în jocul decisiv, cel puţin aşa se vedea din tribune…

– Da. E un turneu major. Se joacă primul la 7, deci e foarte scurt formatul. Vrei să ai avantaj foarte devreme şi în acest format, fiecare greşeală te poate costa meciul foarte uşor.

– Ai apucat să vezi oraşul? Cum ţi se pare Bucureştiul?

– E minunat. Am fost şi la Cluj în urmă cu cîteva luni cu Ken Doherty. Am jucat un demonstrativ de calitate. Apoi am venit aici. Sînt sigur că pe weekend o să vină mult mai multă lume. Arena e foarte bună pentru snooker şi cînd va fi plină, totul va fi fantastic.

ADVERTISEMENT

– După toţi aceşti ani pe care i-ai petrecut în elita snookerului, cine e rivalul tău cel mai mare?

– Ronnie O’Sullivan. Am crescut jucînd împreună, el e unul dintre cei mai buni jucători din istorie. La fel şi Mark Williams, sîntem apropiaţi ca vîrstă, dar îi respect şi pe jucătorii de top de acum: Mark Selby, Neil Robertson, Ding Junhui, Judd Trump.

ADVERTISEMENT

– Ai avut multe momente fericite în acest sport. Poţi să ne spui care a fost cea mai pregnantă? 

– Tot timpul cînd cîştig un turneu. Dar dacă ar fi să aleg, cred că prima dată cînd am cîştigat titlul mondial. La fel şi ultimul titlu mondial, probabil cîştigat ultima dată.

– De ce spui ultima dată. Nu crezi că ai jocul necesar pentru un nou titlu?

– Poate. Sînt 17 zile la Crucible, foarte solicitante. Nu ştiu dacă mai am forţa necesară pentru a face faţă 17 zile la Crucible (n.r. arena unde se desfăşoară Campionatul Mondial). Pot să mă simt foarte bine în unele zile, dar acolo trebuie să fii puternic în fiecare zi pentru că joci împotriva celor mai buni.

– Ai cîştigat de 4 ori titlul mondial. E finala un meci cu o încărcătură inegalabilă. Simţi mai multe emoţii decît la orice alt meci? 

– Da. Cred că înainte de sesiunea decisivă din prima mea finală de campion mondial, aveam 13-11 şi plîngeam înainte să intru în arenă pentru că înţelegeam ce pot să reuşesc şi aveam emoţii uriaşe. Şi cînd am cîştigat ultima finală, împotriva lui Judd Trump am plîns pentru că ştiam că e o ocazie specială şi poate fi pentru ultima dată.

– Ai obţinut aproape orice se putea în acest sport. Ai vreun anumit regret sau vreun obiectiv pe care nu ţi l-ai îndeplinit?

– Nu. Niciodată nu aş putea să mă uit înapoi şi să am vreun regret. Am fost foarte norocos, am cîştigat multe turnee şi am avut o carieră excepţionale. Nu aş putea să am nici un regret indiferent de ce voi face de acum încolo.

– John, eşti în sferturi! Ai jocul care să îţi permită să cîştigi turneul?

– Da, chiar cred că am o şansă să cîştig acest turneu.

CV John Higgins

Data naşterii: 18 mai 1975 (41 de ani)

Locul naşterii: Wishaw, Scoţia

Poreclă: Wizard of Wishaw (Vrăjitorul din Wishaw)

Profesionist din: 1992

Cea mai bună clasare din carieră: 1 (5 în acest moment)

Cel mai mare break: 147 (de 6 ori)

Break-uri de peste 100 de puncte: 604

Turnee de puncte cîştigate: 28

Cifre: 

4 titluri mondiale a cîştigat în carieră John Higgins 

6,4 milioane de lire sterline a cîştigat Higgins din snooker 

ADVERTISEMENT