Carousel hot news

17 ani fără “Unicul Căpitan”. FOTO Hîldan, comemorat de Dinamo!

UPDATE. Jucătorii şi staff-ul lui Dinamo au mers la Brăneşti, acolo unde este înmormântat Cătălin Hîldan, de la dispariţia căruia astăzi s-au împlinit 17 ani. Dinamoviştii s-au...
Autori: Alex Bradescu, Mirela Apostol | 05.10.2017 | 18:00

UPDATE. Jucătorii şi staff-ul lui Dinamo au mers la Brăneşti, acolo unde este înmormântat Cătălin Hîldan, de la dispariţia căruia astăzi s-au împlinit 17 ani. Dinamoviştii s-au întâlnit cu tatăl regretatului fotbalist şi au mers împreună să îi aducă un omagiu celui care a fost Cătălin Hîldan. VEZI IMAGINILE ÎN GALERIA FOTO.

Astăzi, 5 octombrie, se împlinesc 17 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Fanii dinamovişti se vor strânge în parcarea de la Cora Pantelimon, în jurul orelor 18.00, şi vor pleca spre Brăneşti, acolo unde este îmnormântat “Unicul Căpitan”. Peluza Cătălin Hîldan şi-a făcut un obicei din a comemora în fiecare an acest “octombrie negru”, cum îl numesc ei, mergând de fiecare dată la mormântul jucătorului-simbol al grupării din “Ştefan cel Mare”. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Cătălin Hîldan s-a prăbuşit pe teren pe data de 5 octombrie 2000, la Olteniţa, acolo unde roş-albii disputau un meci amical cu echipa din localitate.

“Hîldan, un om de pus la rană”

“Era un copil de o calitate extraordinară, unul dintre puţinii care au dus mai departe spiritul de sacrificiu al lui Dinamo în teren. A avut, din păcate, un destin tragic, ce putea fi evitat. Un băiat de suflet, un om de caracter, de pus la rană. Visul lui era să ardă până la ultima picătură de energie în fotbal. Eu l-am numit direct căpitan, după plecarea lui Ionuţ Lupescu, nu l-a ales niciun vestiar. A luat-o ca pe o obligaţie pentru a duce echipa să câştige, nu a comentat în niciun fel. El nu avea în cap decât ideea de a câştiga, Cătălin nu ştia altceva. Cuvântul eşec nu-l cunoştea. Era un învingător înnăscut. Dar, din păcate, l-a învins neatenţia unora şi poate destinul”, sună caracterizarea pe care i-a făcut-o Cornel Dinu.

“Cătălin rămâne în sufletul tuturor dinamoviştilor. A fost un jucător memorabil. El nu înşela fotbalul. Orice meci îl juca la sacrificiu” ,  au fost vorbele lui Ioan Andone pentru site-ul oficial al clubului, fcdinamo.ro. 

“Un băiat extraordinar, un adevărat căpitan. Era un lider în vestiar. Am numai amintiri frumoase cu el. Ăsta a fost Cătălin Hîldan, un luptător, d-aia îl iubim şi nu-l vom uita niciodată. Ţin legătura în permanenţă cu familia şi în fiecare an, pe 5 octombrie, mă duc la mormântul lui Cătă. Am crescut împreună, am avut reuşite, dar păcat că el n-a putut să realizeze ce am realizat şi eu!”, spune fostul său coleg, Florentin Petre.

“A fost o onoare şi o mândrie pentru mine că am putut să fiu coleg şi, mai ales, să-l cunosc ca om. Înainte de a fi un jucător extraordinar, fantastic, a fost un om de o calitate sufletească extraordinară. Sunt prea puţine cuvinte pentru a-l descrie pe Cătălin Hîldan, omul şi jucătorul”, sună declaraţia unui alt fost coleg, Ionel Dănciulescu, actualmente director sportiv al clubului din Ştefan cel Mare.

Cătălin Hîldan a fost un produs 100% al clubului Dinamo. În carieră a evoluat pentru două formaţii: Chindia Târgovişte, între 1994 şi 1997, şi Dinamo Bucureşti, între 1997 şi 2000. A strâns şi 8 selecţii pentru naţionala României, reuşind să marcheze şi un gol. Avea 24 de ani în momentul decesului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!